Çanakkale'de 51 milyon TL değerinde uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı

12 Mayıs'ta Çanakkale'de 51 milyon TL değerinde uyuşturucu ele geçirildi; 2 şüpheli tutuklandı, 2'sine adli kontrol uygulandı.

Yayın Tarihi: 14.05.2026 19:27
Güncelleme Tarihi: 14.05.2026 20:48

Çanakkale'de 51 milyon TL değerinde uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı

Çanakkale'de 51 milyon TL değerinde uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmada, 12 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda piyasa değeri yüksek miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden ikisi tutuklanırken, ikisi hakkında adli kontrol kararı uygulandı.

Operasyon detayları

Operasyonda ele geçirilenler arasında piyasa değeri yaklaşık 49 milyon 500 bin Türk Lirası olan ve 100 kilogram sentetik kannabinoid üretimine yetecek olduğu belirtilen 1 kilogram A/M hammaddesi ile piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 500 bin TL olan 1 kilo 250 gram skunk maddesi bulunuyor. Toplamda ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 51 milyon TL olduğu açıklandı.

Adli süreç ve değerlendirme

Operasyonda gözaltına alınan dört şüpheliden ikisi savcılık işlemlerinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı. Diğer iki şüpheli ise hakkında yürütülen soruşturma kapsamında "uyuşturucu madde ticareti" suçundan tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma ve delillerin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bu operasyonun, bölgedeki uyuşturucu tedarik zincirine ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında önemli bir adım olduğu belirtildi.

ÇANAKKALE’DE NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE DÜZENLENEN OPERASYONDA 4...

ÇANAKKALE’DE NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE DÜZENLENEN OPERASYONDA 4 ŞÜPHELİDEN PİYASA DEĞERİ YAKLAŞIK 49.500.000 TÜRK LİRASI OLAN, 100 KİLOGRAM SENTETİK KANNABİNOİD YAPABİLECEK 1 KİLOGRAM A/M HAMMADDESİ İLE PİYASA DEĞERİ YAKLAŞIK 1.500.000 TÜRK LİRASI OLAN, 1 KİLO 250 GRAM SKUNK MADDESİ ELE GEÇİRİLDİ. 2 ŞÜPHELİ UYUŞTURUCU MADDE TİCARETİNDEN TUTUKLANDI.

ÇANAKKALE’DE NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE DÜZENLENEN OPERASYONDA 4...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!