Çanakkale Bayramiç Ayazma'da Yavru Karaca Cep Telefonuyla Görüntülendi
Kazdağları Ayazma Milli Parkı mesire alanında kaydedildi
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde, Kazdağları sınırları içindeki Ayazma Milli Parkı mesire alanında bir yavru karaca cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. O anlar, Bayramiç Kazdağı Avcılar Derneği Başkanı Doğukan Özel tarafından kaydedildi.
Olayı anlatan Doğukan Özel, mesire alanında birlikte olduğu arkadaşlarıyla bir ses duyduklarını ve sesin geldiği yöne koşarak baktıklarını söyledi. Özel, sesin yavru karacaya ait olduğunu belirterek yavrunun aniden insanların arasına girdiğini ve annesinden uzaklaştığını aktardı.
Özel, o anları cep telefonu kamerasına alırken arkadaşlarına müdahale edilmemesini ve uzak durulmasını söyledi. Konuyla ilgili olarak Özel şunları ifade etti: "Ayazma’da mesire alanındayken bir arkadaşın sesi yükseldi. Koşarak gidip baktım. Yavru küçük bir karaca aniden insanların içerisine girmiş, annesinden uzaklaşmış. Bu işi bildiğim için arkadaşlara bilgi verdim. Herkese uzaklaşmasını söyledim. Çünkü anne karaca yavruyu tekrar sahiplenmez. Tekrar doğasına yönlendirdik. Bütün avcı arkadaşlara ve bu hayvanları gören halkımıza bilgi verelim. Bu hayvanlar nesli tükenmekte olan türler. Bunlardan zarar gelmez. Uzak duralım. Bunları korumaya çalışalım".
Olay sırasında yavru karacanın korunarak doğasına yönlendirildiği ve çevredeki kişilere hayvanlara müdahale edilmemesi yönünde uyarıda bulunulduğu bildirildi.
BAYRAMİÇ KAZDAĞI AVCILAR DERNEĞİ BAŞKANI DOĞUKAN ÖZEL