DOLAR
42,59 0,01%
EURO
49,82 -0,03%
ALTIN
5.786,3 0,15%
BITCOIN
3.936.477,97 -0,05%

Can Öncü, Dünya Supersport 10. Ayak İlk Yarışını İkinci Tamamladı

Can Öncü, Dünya Supersport 10. ayağının İspanya'daki ilk yarışında Valentin Debise'nin ardından ikinci oldu; Kadir Erbay 24'ten 17.'ye yükseldi.

Yayın Tarihi: 27.09.2025 17:31
Güncelleme Tarihi: 27.09.2025 17:31

Can Öncü, Dünya Supersport 10. Ayak İlk Yarışını İkinci Tamamladı

Can Öncü, Dünya Supersport 10. Ayak İlk Yarışını İkinci Tamamladı

Yarış Özeti

Can Öncü, Dünya Supersport Şampiyonası'nın İspanya'da gerçekleştirilen 10. ayağının ilk yarışını ikinci sırada tamamladı. MotorLand Aragon Pisti'ndeki mücadelede, yarışın başından sonuna kadar Valentin Debise ile yakın bir rekabet sürdü ve damalı bayrağı Debise'nin ardından geçerek podyumdaki yerini aldı.

Yarışın galibi, Ducati Panigale takımından Fransız sürücü Valentin Debise olurken; Yamaha ekibinden İtalyan motosikletçi Stefano Manzi üçüncü sırayı elde etti. Bu sonuç, yarışı önde tamamlayan üç ismin MotorLand Aragon'daki performansını özetliyor.

Türk Sürücüler ve Performans

Türkiye adına yarışan genç sürücü Kadir Erbay, wildcard hakkıyla Dünya Supersport Şampiyonası'nda ilk kez mücadele etti. 24. sıradan başladığı yarışı 17. sırada tamamlayan Erbay, uluslararası platformdaki ilk deneyimini puan veya sıralama bakımından ilerleme kaydederek tamamladı.

Gelecek Yarış ve Beklentiler

Can Öncü, Dünya Supersport Şampiyonası'nın ikinci yarışında zirve mücadelesini sürdürmek üzere yarın saat TSİ 13.35'te piste çıkacak. İlk yarıştaki istikrarlı performans, ikinci yarış için de iddialı bir işaret olarak değerlendirilebilir.

Yarışta öne çıkan mücadeleler ve Türk sürücülerin performansı, ekiplerin strateji ve ayarlarında yapacağı değerlendirmelerle yakından takip edilecek. Özellikle Can Öncü'nün Debise ile süren rekabeti, ikinci yarışın seyrini etkileyecek önemli dinamiklerden biri olacak.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı