Camiye girip ayakkabı çekeceğiyle bağış kasasını almaya çalıştılar

Gümüşhane'de Kemaliye Camii'ne izinsiz giren başka ilden gelen 18 yaş altı iki kişi, bağış kasasını devirmeye çalıştı; sabah yakalandılar.

Yayın Tarihi: 14.09.2026 17:18
Güncelleme Tarihi: 14.09.2026 18:05

Camiye girip ayakkabı çekeceğiyle bağış kasasını almaya çalıştılar

Camiye girip ayakkabı çekeceğiyle bağış kasasını almaya çalıştılar

Gümüşhane merkezindeki Kemaliye Camii'nde dün gece saatlerinde meydana gelen hırsızlık girişimi, güvenlik kameralarına yansıdı. Başka ilden geldikleri tespit edilen 18 yaş altı iki şahıs, cami çevresinde keşif yaptıktan sonra camiden içeri girdi.

Cami içinde gözlemlenen davranışlar:

Şahısların içeri girer girmez ayakkabılarıyla dolaştıkları, camide sigara içip yemek yedikleri ve yedikleri yemeklerin çöplerini cami içine attıkları tespit edildi. Bir süre sonra camide bulunan bağış kasasına yönelen zanlılar, kasayı açamayınca devirmeye çalıştı. Kasayı devirme sırasında kasa, kişilerden birinin üzerine düştü. Ardından parayı almak için ayakkabı çekeceği kullandıkları, ancak başarılı olamayarak camiden hızla ayrıldıkları güvenlik kayıtlarına yansıdı.

Emniyetin çalışması ve yakalanma:

Sabahtaki namaz için camiye gelen din görevlilerinin durumu fark edip ihbarda bulunmasının ardından, Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri camide inceleme yaptı. Ekipler, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek olayı iki erkek şahsın gerçekleştirdiğini belirledi. Yürütülen çalışmalar sonucu zanlılar, il dışına çıkmak üzereyken Gümüşhane Otogarında yakalandı. Hakklarında adli tahkikat başlatıldı ve olayın anına ilişkin görüntüler soruşturmaya delil olarak eklendi.

GÜMÜŞHANE’DE KEMALİYE CAMİİ’NDE MEYDANA GELEN HIRSIZLIK GİRİŞİMİ GÜVENLİK KAMERALARINA...

GÜMÜŞHANE’DE KEMALİYE CAMİİ’NDE MEYDANA GELEN HIRSIZLIK GİRİŞİMİ GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.