Çameli'de festival coşkusu: alabalık yarışmaları ve Hüseyin Kağıt konseri

Çameli'deki 10. festivalin ikinci gününde alabalık tutma ve pişirme yarışmaları ile yöresel lezzetler, Hüseyin Kağıt konseriyle buluştu.

Yayın Tarihi: 08.08.2026 09:07
Güncelleme Tarihi: 08.08.2026 09:21

Çameli'de festival coşkusu: alabalık yarışmaları ve Hüseyin Kağıt konseri

Festival ikinci gününde öne çıkanlar:

Denizli'nin Çameli ilçesinde Elmalı Mahallesi'nde düzenlenen 10. Çameli Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali ikinci gününde yoğun katılımla gerçekleşti. Programa Çameli Kaymakamı Mustafa Çelik, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, çevre ilçe belediye başkanları ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Gün boyu süren etkinlikler, yöresel lezzetlerin ve doğa sporlarının ön plana çıktığı bir gündü.

Alabalık yarışmaları:

Festival kapsamında düzenlenen Alabalık Tutma Yarışması kıyasıya çekişmeye sahne oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş takdim etti. Ardından gerçekleştirilen Alabalık Pişirme Yarışmasında şeflerin hazırladığı tabaklar jüri tarafından değerlendirildi ve bu kategorideki ödüller Kaymakam Mustafa Çelik ile Başkan Cengiz Arslan tarafından verildi. Program sırasında ilçeye sağladığı katkılar nedeniyle iş insanı Mustafa Özpek'e teşekkür plaketi sunuldu.

Müzik, hediyeler ve kapanış:

Etkinliklerde yöresel sanatçılar Sabri Özdemir ve Yasin Akkaya sahne alarak halkı yöresel ezgilerle buluşturdu. Akşam konserinde ise ünlü sanatçı Hüseyin Kağıt sevilen eserleriyle festival coşkusunu doruğa taşıdı. Konserlerin ardından sahne alan sanatçılara, ilçenin coğrafi işaretli ürünü olan Çameli fasulyesi ve yöresel Çameli cevizi hediye edildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ikinci gün, yarışmalar, yemek sunumları, müzik dinletileri ve plaket takdimleriyle tamamlandı. Etkinlikler, bölge ekonomisine ve tanıtımına katkı sağlayacak zengin bir program olarak değerlendirildi.

HÜSEYİN KAĞIT SAHNEYE ÇIKARAK SEVİLEN ESERLERİYLE FESTİVAL COŞKUSUNU ZİRVEYE TAŞIDI. SANATÇIYA...

HÜSEYİN KAĞIT SAHNEYE ÇIKARAK SEVİLEN ESERLERİYLE FESTİVAL COŞKUSUNU ZİRVEYE TAŞIDI. SANATÇIYA, İLÇENİN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜ OLAN ÇAMELİ FASULYESİ VE YÖRESEL ÇAMELİ CEVİZİ HEDİYE EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.