Çağdaş Atan: Bu takımın maç kazanmaya ihtiyacı var
Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında Konyaspor, sahasında Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Karşılaşma sonrasında teknik direktör Çağdaş Atan düzenlenen basın toplantısında takımın performansı ve eksikleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Maçın kısa değerlendirmesi
Atan, evlerinde kazanılması gereken bir maç oynadıklarını belirterek, sahada baskı kurmaya çalışılan bölümlerde tedirginlik ve sorumluluktan kaçma hissiyatı gözlemlediklerini aktardı. Ayrıca takımın uzun süredir içeride kazanamama baskısının oyuncuları geriye ittiğini ve bunun pozisyon üretme üzerindeki etkisini vurguladı.
Teknik adam, ilk 45 dakikayı olumlu bulduğunu; iyi presler yaptıklarını, iki karşı karşıya pozisyonu yakaladıklarını ifade etti. Özel olarak Marius'u kenarda birebir bırakma hedefinde Muleka ile amaçlarına ulaştıklarını, rakibin sağ bekini birebir bıraktıklarını ancak kritik anlarda beklenen beceriyi ortaya koyamadıklarını aktardı. İlk yarıda çok duran top kullandıklarını ve hücumda etkili olduklarını ancak ikinci yarıda kanat oyuncusu rotasyonunda sıkıntı yaşandığını belirtti.
Geliştirilmesi gereken noktalar ve önümüzdeki süreç
Atan, beş günlük çalışmayla ilk yarıda neredeyse mükemmele yakın işler yaptıklarını ancak sorumluluk almaktan korkmanın ve bağlantı oyununda eksikliklerin bulunduğunu söyledi. İlk 45 dakikadaki oyun anlayışını ikinci yarıya taşımanın kilit olduğunu ifade etti.
Öne çıkan sözleri arasında "Bu takımın maç kazanmaya da ihtiyacı var, bir özgüvene de ihtiyacı var." ifadesi yer aldı. Atan, takımın eksiklerinin farkında olduklarını belirterek, kupa maçları hariç dört lig maçımız var diyerek bu karşılaşmaların önemine dikkat çekti ve devre arasında rotasyonda dar oldukları bölgeleri güçlendirip ikinci yarıda daha iyi performans göstereceklerine inandığını ekledi.
KONYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ÇAĞDAŞ ATAN, "EVİMİZDE YÜZDE YÜZ KAZANMAMIZ GEREKEN BİR MAÇ OYNADIK. EVİNDE OYNADIĞI BEŞ MAÇIN DÖRDÜNÜ KAYBETMİŞ BİR KONYASPOR VARDI BUGÜN SAHADA. AÇIKÇASI BASKI KURMAYA ÇALIŞTIĞIMIZ BÖLÜMLERDE TEDİRGİNLİK, SORUMLULUKTAN KAÇMA HİSSİYATINI ÇOK NET GÖREBİLDİK" DEDİ.