Saha incelemeleri ve kaynak ziyareti:
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye ilçesine bağlı Akdağ Mahallesi'ni ziyaret etti. Ziyaret programına mahalle sınırlarındaki ve bölge için büyük önem taşıyan Dumlubaba suyunun çıktığı kaynağın incelenmesiyle başladı. Sekmen, burada yürütülen çalışmaları yerinde değerlendirdi ve yayla yaşamına ilişkin notlar aldı.
Yayla hayatı ve vatandaşla görüşme:
Yaylada bulunan vatandaşlarla hasbihal eden Sekmen, hayvancılık ve yayla hayatının ihtiyaçlarını dinledi. Mahalle sakinleriyle kurduğu doğrudan iletişimde talepler tek tek not edildi; belediye hizmetlerinin kırsal alanlara ulaşımının önemine vurgu yapıldı.
Millet Konağı ve muhtarlık ziyaretleri:
Saha incelemelerinin ardından Sekmen, Akdağ Mahallesi Millet Konağı ve Akdağ Mahalle Muhtarlığı'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında mahalle sakinlerinin ilgisi yoğun oldu; Başkan, katılımcıların istek ve önerilerini aldırdı ve kırsal yaşam kalitesini artırma taahhüdünü yineledi.
Ziyaretle ilgili açıklamasında Başkan Sekmen şunları söyledi: "Yakutiye ilçemiz Akdağ Mahalle’mizde Dumlubaba suyunun çıktığı kaynakta incelemeler yaparak yayladaki kıymetli vatandaşlarımızla hasbihâl ettik. Ardından Akdağ Mahallesi Millet Konağı’mızda ve Akdağ Mahalle Muhtarlığı’mızda canım hemşehrilerimizle bir araya geldik. Bu vesileyle Akdağ Mahalle Muhtarımız Sadık Yıldız kardeşime misafirperverliğinden ötürü teşekkür ediyorum"
Program, mahalle sakinleriyle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. Başkan Sekmen, kırsal yatırımların kesintisiz süreceğini belirtti ve yerel ihtiyaçlara yönelik çalışmaların sürdürüleceğini vurguladı.
ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SEKMEN, YAKUTİYE İLÇESİNE BAĞLI AKDAĞ MAHALLESİ’Nİ ZİYARET EDEREK VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ VE BÖLGEDEKİ SU KAYNAĞINDA İNCELEMELERDE BULUNDU.