ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Suriye’nin kuzeydoğusunun entegrasyonu konusunda Şam yönetimi ile terör örgütü PKK/YPG arasındaki anlaşmazlığın sürdüğünü bildirdi.
Barrack, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ve PKK/YPG elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin ile başkent Şam'da gerçekleştirdiği görüşme sonrası Associated Press (AP) haber ajansına değerlendirmelerde bulundu. PKK/YPG’nin, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adı altında Suriye ordusu içinde ayrı bir blok olarak varlık göstermekte ısrar ettiğini vurgulayan Barrack, bu durumun taraflar arasında büyük bir sorun olmaya devam ettiğini ifade etti.
Öte yandan, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Ferhat Abdi Şahin arasında 10 Mart’ta imzalanan anlaşma, Suriye topraklarında ateşkes ilan edilmesini ve Kürt toplumunun devletin ayrılmaz bir parçası olduğu, vatandaşlık ve anayasa haklarının garanti altına alınmasını öngörüyor. Anlaşma ayrıca, Suriye'nin kuzeydoğusundaki sivil ve askeri kurumların Suriye devlet yönetimine entegrasyonunu da kapsaması bekleniyor.