Büyükataman: Emekliler için Temmuz işareti, ikinci altı ayda düzenleme mümkün
MHP Genel Sekreteri MHP Bursa İl Başkanlığındaki açıklamasında emekli maaşları ve sosyal yardım düzenlemelerine işaret etti
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, emeklilere yönelik düzenlemelerin yılın ikinci altı ayında hayata geçirilme ihtimalinin kuvvetli olduğunu belirtti. Büyükataman, bu değerlendirmesini MHP Bursa İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında açıkladı.
Basın toplantısında TBMM’nin müşterek irade ortaya koyması durumunda yeni bir yasa ile ek tedbirlerin alınmasının zor olmadığını vurgulayan Büyükataman, ülke gerçekleri göz önünde bulundurularak kaynakların öncelikle emekliler başta olmak üzere gelir düzeyi düşük grupların hayat standartlarını yükseltmeye yoğunlaştırılacağını ifade etti.
Büyükataman, ekonomik sıkıntıların herkes tarafından görüldüğünü belirterek, bunları görmezden gelmenin doğru olmayacağını söyledi. Konuşmasında, "Bu problemin daha fazla tehire tahammülü yok" ifadesini öne çıkardı ve toplumun tüm kesimleri ile siyasi partilerin iyi niyetle çözüm aradığını kaydetti.
Emekliler, dar gelirliler, esnaf ve tarımla meşgul çiftçilerin durumunun ülke gündeminde öncelikli yer tuttuğunu belirten Büyükataman, sorunların telafi edilmesiyle aşama aşama çözümler getirileceğini ve makul bir sonucun müşterek irade ile mümkün olacağını söyledi. Ayrıca, yılın ikinci altı ayında ek düzenlemelerle emekliler adına bazı iyileştirmelerin yapılmasının kuvvetle muhtemel olduğunu tekrar etti.
Büyükataman, beklentisini şu sözlerle özetledi: "Müşterek iradenin makul bir çözüme evrileceğini umut ediyorum. Ben yılın ikinci 6 ayında emeklilerimiz adına iyileştirmenin yapılabileceğini düşünüyorum."
Büyükataman, emekliler için temmuz ayını işaret etti