Rusya’da Tümen bölgesinde acil durum ilan edildiği duyuruldu!
Rusya Tümen Bölge Valisi Aleksandr Moor, yeni bir açıklamasında sel tehlikesi nedeniyle bölgede acil durum ilan edildiğini bildirdi. Tümen Bölgesi'nin Valisi Aleksandr Moor, Telegram hesabından bugün yeni bir ileti paylaştı. Yaptığı paylaşımda Moor, Tümen bölgesinde acil durum ilan edildiğini aktardı.
Neler oldu?
Geçtiğimiz günlerde Rusya'dan gelen haberlerde Orenburg bölgesinde yer alan Ural Nehri'nde bulunan barajın patladığı öğrenilmişti. Barajın patlaması üzerine yüklü miktarda su bölgeye infilak ederken, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklamada ise ülkedeki 39 bölgede toplam 10 bin 400'den fazla evin sular altında kaldığı aktarılmıştı.
Yaşanan olayların ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de harekete geçti. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan detayları öğrenen Putin Orenburg, Kurgan ve Tümen bölge valileriyle görüştü. Daha sonra ise özel komisyon kurma talimatı verdi.