BUÜ ile Cihan Beton arasında Ar-Ge odaklı iş birliği protokolü imzalandı

Bursa Uludağ Üniversitesi ile Cihan Beton arasında Ar-Ge ve uygulamalı araştırma odaklı iş birliği protokolü imzalandı; yeni laboratuvar ve TÜBİTAK projeleri öne çıkıyor.

Yayın Tarihi: 21.05.2026 13:17
Güncelleme Tarihi: 21.05.2026 13:21

BUÜ ile Cihan Beton arasında Ar-Ge odaklı iş birliği protokolü imzalandı

BUÜ ile Cihan Beton arasında Ar-Ge odaklı iş birliği protokolü imzalandı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Cihan Beton arasında, akademik bilgi birikimi ile sanayi deneyimini bir araya getirmeyi hedefleyen kapsamlı bir iş birliği protokolü düzenlenen törenle imzalandı. Ortaklık, araştırma çıktılarının toplumsal ve ekonomik değere dönüştürülmesini amaçlayan bir yaklaşımı temel alıyor.

Protokolün kapsamı ve hedefleri

BUÜ'nün araştırma üniversitesi vizyonu ile Ar-Ge odaklı büyüme stratejisini benimseyen Cihan Betonin bir araya geldiği ortaklık, bilimsel projelerin saha ve sanayi ile entegrasyonunu güçlendirmeyi hedefliyor. Protokol kapsamında üniversite-sanayi iş birliğinin uygulamaya dönük projeler ve altyapı yatırımlarıyla desteklenmesi planlanıyor.

Rektör ve firma yetkilisinin açıklamaları

Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, İnşaat Mühendisliği Bölümü'nün hoca başına düşen yayın ve proje üretkenliği açısından üniversitenin lokomotiflerinden biri olduğunu vurguladı. Yılmaz, araştırma üniversitesi felsefesinin akademik fikirleri sanayi ve ekonomiyle entegre ederek katma değer üretmek olduğunu belirtti ve protokolün sahada olgunlaşan bir iş birliğine dönmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Cihan Beton Genel Müdürü Uluç Cihan ise firmanın 1990'dan bu yana Bursa'da hazır beton sektöründe faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, üst yönetim vizyonu doğrultusunda Ar-Ge altyapısını güçlendirme kararı aldıklarını söyledi. Cihan, akademik rehberlik için Prof. Dr. Ali Mardani'ye teşekkür ederek, üniversite tarafından üretilen projelerin şirket içi çalışmalara göre daha nitelikli ve değerli olduğunun altını çizdi.

Projeler, altyapı ve somut çıktılar

Protokolün akademik yürütücüsü Prof. Dr. Ali Mardani, Cihan Beton ile kabul edilen TÜBİTAK 1505 projesinin ardından yeni bir TÜBİTAK 1507 projesine başlandığını açıkladı. Mardani, bu iş birliğinin somut çıktılarından biri olarak üniversiteye kazandırılacak iki katlı ve 600 metrekarelik yeni laboratuvar binasının altını çizdi.

Mardani, mevcut dar çalışma alanlarından modern tesise taşındıklarında daha önce açılışı yapılan üç boyutlu yazıcı laboratuvarını yeni binaya taşıyacaklarını belirtti. Ayrıca, sonraki hedefleri arasında insanla ortak çalışabilen akıllı robotik sistemler (co-robot) üretimi ve nihayetinde 3D yazıcı teknolojisiyle bina inşa etme çalışmalarının yer aldığını söyledi. Bu vizyonun ilk somut çıktısı olarak kampüse bir güvenlik kulübesi kazandırılacağı duyuruldu.

Tören

İmzaların atıldığı tören, tarafların iyi dilek beyanları ve çekilen anı fotoğrafıyla sona erdi.

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BUÜ) İLE CİHAN BETON ARASINDA, AKADEMİK BİLGİ BİRİKİMİ İLE SANAYİ...

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BUÜ) İLE CİHAN BETON ARASINDA, AKADEMİK BİLGİ BİRİKİMİ İLE SANAYİ DENEYİMİNİ BİR ARAYA GETİREN KAPSAMLI BİR İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BUÜ) İLE CİHAN BETON ARASINDA, AKADEMİK BİLGİ BİRİKİMİ İLE SANAYİ...

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.