BUÜ’de 'Atın Asaletinde' Sergisi Açıldı: Bilim ve Sanat Disiplinlerarası Birlikte

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde bilim ve sanatın buluştuğu 'Atın Asaletinde' sergisi Mennan Pasinli MYO Uygulama Çiftliği'nde törenle açıldı.

Yayın Tarihi: 11.06.2026 14:14
Güncelleme Tarihi: 11.06.2026 14:21

BUÜ’de 'Atın Asaletinde' Sergisi Açıldı: Bilim ve Sanat Disiplinlerarası Birlikte

BUÜ’de "Atın Asaletinde" Sergisi Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Bilim ve sanatın disiplinlerarası buluşması Mennan Pasinli MYO'da sergilendi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu ile Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü iş birliğiyle hazırlanan "Disiplinlerarası Sinerji, Estetik Dönüşüm: Bilim ve Sanatın Atın Asaletinde Buluşması" temalı sergi, Mennan Pasinli MYO Uygulama Çiftliği'nde düzenlenen törenle açıldı.

Törene BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya Arı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sait Liman, Mennan Pasinli Atçılık MYO Müdürü Prof. Dr. Gülşen Goncagül, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın ile akademik ve idari personel ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmasında Prof. Dr. Zekeriyya Arı, bu tür sanatsal köprülerin somut çıktılar üretmesinden duyduğu memnuniyeti vurguladı ve tarihî-kültürel değerlerin sanat yoluyla gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine dikkat çekti. Arı, bu faaliyetlerin kurumsal yapıya kavuşmasının kalıcılığı sağlayacağını ifade etti.

Prof. Dr. Ali Sait Liman, at figürünün toplumsal ve kültürel yaşamdaki yerini hatırlatarak etkinliğin anlamını özetledi. Liman, Sahne Sanatları Bölümü'nün kampüs içine taşınmasının ve oyunculuk adayı öğrencilerin alacakları binicilik eğitimlerinin meslek yaşamlarına katkı sağlayacağını belirterek projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Prof. Dr. Gülşen Goncagül, atın insanlık tarihi üzerindeki simgesel önemine vurgu yaparak bilim ile sanatın disiplinlerarası bir vizyonla buluşmasının akademik üretkenliği gösterdiğini söyledi ve ekibe şükranlarını sundu.

Prof. Dr. Çağatan Taşkın, meslek yüksekokullarının yalnızca teknik eğitimle sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı ve bilimi, sanatı ve estetiği eğitim süreçlerinin içine katmanın önemine dikkat çekti. Taşkın, projenin öğrencilerin ufkunu genişlettiğini belirterek emeği geçenleri tebrik etti.

Serginin koordinatörlüğünü yapan Prof. Tolga Şenol, projenin farklı disiplinleri bir araya getirme hedefinin uzun soluklu bir hayalin ürünü olduğunu; sanatın dönüştürücü gücü sayesinde atın asaletinin yeni estetik açılımlar sunduğunu aktardı. Şenol, öğrencilerin eserleriyle gurur duyduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, akademisyenler ve davetliler sergi alanını gezerek öğrencilerin hazırladığı eserler hakkında detaylı bilgi aldı. Etkinlik, disiplinlerarası iş birliğinin pratik bir örneği olarak üniversite ortamında estetik ve bilimsel bakış açılarını birleştirme hedefini öne çıkardı.

"DİSİPLİNLERARASI SİNERJİ, ESTETİK DÖNÜŞÜM: BİLİM VE SANATIN ATIN ASALETİNDE BULUŞMASI" TEMALI...

"DİSİPLİNLERARASI SİNERJİ, ESTETİK DÖNÜŞÜM: BİLİM VE SANATIN ATIN ASALETİNDE BULUŞMASI" TEMALI SERGİ, DÜZENLENEN BİR TÖRENLE KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇTI.

"DİSİPLİNLERARASI SİNERJİ, ESTETİK DÖNÜŞÜM: BİLİM VE SANATIN ATIN ASALETİNDE BULUŞMASI" TEMALI...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.