Bursa Osmangazi'de mahkeme kararıyla temizlenen çöp evden 4 kamyon atık çıkarıldı
Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Kayıhan Mahallesi'nde bir evde biriken tonlarca çöp, Osmangazi Belediyesi ekipleri tarafından mahkeme kararıyla temizlendi. Operasyon, çevre ve halk sağlığını tehdit eden durumun giderilmesi amacıyla gerçekleştirildi.
Operasyon ve temizlik süreci
Gelen yoğun şikayetler üzerine ilgili kurumlarla koordinasyon sağlayan belediye ekipleri, yasal süreci başlattı ve mahkeme kararı doğrultusunda temizlik çalışmasına geçti. Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sağlık ve güvenlik tedbirlerini en üst seviyede tutarak evdeki kıyafetler ve atıkları dikkatle ayrıştırdı ve dışarı çıkardı.
Yapılan çalışma sonucunda evden toplam 4 kamyon dolusu çöp tahliye edildi. Ardından ekipler tarafından detaylı temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri uygulanarak yaşam alanı hijyenik hale getirildi ve çevrede hissedilen kötü koku giderildi.
Mahalle sakinleri ve muhtarın açıklaması
Çalışma, Kayıhan Mahallesi sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Kayıhan Mahalle Muhtarı Ali Osman Işık, Osmangazi Belediyesi'ne teşekkür ederek şunları söyledi: "Vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine Osmangazi Belediyesi zabıtamıza bilgi verdik, bununla beraber savcılığa da bilgi verdik. Geldiler, araştırdılar. Bayağı yoğun bir eşya vardı. Daha hijyenik ortamda, herkesin huzurlu durabilmesi için bunu yapmak zorunda kaldık, iyi oldu. İnşallah bir daha böyle çıkmaz. Temizliğimizi yaptık. Allah razı olsun belediyemiz arkamızda, sahip çıkıyor, bizler de elimizden geldiği kadarıyla belediyemizle çalışıyoruz."
Osmangazi Belediyesi'nin çalışması, mahalledeki yaşam kalitesinin korunması ve halk sağlığının güvence altına alınması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.
BURSA'NIN OSMANGAZİ İLÇESİNDEKİ TARİHİ KAYIHAN SOKAĞINDA TONLARCA ÇÖPÜN BİRİKTİĞİ BİR EV BELEDİYE EKİPLERİ TARAFINDAN TEMİZLENDİ. TEMİZ, SAĞLIKLI VE YAŞANABİLİR BİR KENT HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA YOĞUN GAYRET GÖSTEREN OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NE BAĞLI EKİPLER, GELEN ŞİKAYETLER ÜZERİNE ÇÖP DOLU EVİ, MAHKEME KARARIYLA TEMİZLEYEREK, MAHALLE SAKİNLERİNE DERİN BİR NEFES ALDIRDI.