Bursa'dan Avrupa'ya lezzet köprüsü: siyah incir ve Yenişehir biberi

Bursa'nın siyah inciri ve Yenişehir biberleri, kalite ve aromalarıyla Avrupa pazarında rağbet görüyor; üreticiler ihracatı ve bölge ekonomisini büyütmeyi hedefliyor.

Yayın Tarihi: 13.08.2026 11:57
Güncelleme Tarihi: 13.08.2026 12:45

Bursa'dan Avrupa'ya lezzet köprüsü: siyah incir ve Yenişehir biberi

bursa ürünleri Avrupa sofralarında

Bursa'nın siyah inciri ile Yenişehir biberi, kalite, aroma ve lezzetleri sayesinde Avrupa ülkelerinde giderek daha fazla tercih ediliyor. Adına festivaller düzenlenen siyah incir, bölgenin iklim ve toprak yapısının sağladığı avantajla öne çıkıyor; hem tat hem de raf ömrü açısından alıcıların ilgisini çekiyor.

ihracatın rotası:

Yenişehir'de yetiştirilen biber çeşitleri başta İngiltere, İsveç, İsviçre, Almanya, Polonya, Belçika, Fransa ve Hollanda olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Üreticiler, artan taleple birlikte lojistik ve paketleme süreçlerini güçlendirerek pazar payını korumayı amaçlıyor.

üretim koşulları ve bölgesel katkı:

Bölgenin iklim ve toprak özellikleri incir ve biber yetiştiriciliğine uygunluğu ile biliniyor; bu da ürünlerin benzersiz aroması ve kalitesine doğrudan yansıyor. Üreticiler, kaliteli üretimin korunması ve yeni pazarlara erişimle birlikte bölge ekonomisine sağlanan katkının daha da artmasını hedefliyor.

İhracattan sağlanan gelir ve ürünlerin uluslararası görünürlüğü, yerel tarımın sürdürülebilirliğini destekliyor. Üreticiler, markalaşma, paketleme standartları ve pazar çeşitlendirmesi üzerinde çalışarak hem Avrupa taleplerini karşılamayı hem de ihracat hacmini büyütmeyi planlıyor.

BURSA'NIN DÜNYACA ÜNLÜ SİYAH İNCİRİ İLE YENİŞEHİR'DE YETİŞTİRİLEN BİBER ÇEŞİTLERİ, AVRUPA...

BURSA'NIN DÜNYACA ÜNLÜ SİYAH İNCİRİ İLE YENİŞEHİR'DE YETİŞTİRİLEN BİBER ÇEŞİTLERİ, AVRUPA ÜLKELERİNDEN YOĞUN TALEP GÖRÜYOR. KALİTESİ, AROMASI VE LEZZETİYLE ÖNE ÇIKAN BURSA ÜRÜNLERİ, BAŞTA AVRUPA OLMAK ÜZERE DÜNYANIN FARKLI ÜLKELERİNDEKİ SOFRALARDA YERİNİ ALIYOR.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.