Bursa'daki Medikal Ürün Vurgunu Davasında İki Sanık Tahliye Edildi

Bursa'da medikal ürün vurgunu davasında tutuklu iki sanık tahliye edildi. Mahkeme, sanıkların yurt dışına çıkış yasağı tedbiri koydu.

Yayın Tarihi: 20.12.2024 17:54
Güncelleme Tarihi: 20.12.2024 17:54

Bursa'daki Medikal Ürün Vurgunu Davasında İki Sanık Tahliye Edildi

Bursa Şehir Hastanesi'nde Medikal Ürün Vurgunu

Bursa Şehir Hastanesi'ne ait medikal ürünleri hastalara kullanılmış gibi göstererek başkalarına satan sanıklar hakkında yürütülen dava devam ediyor. Toplam 8 milyon 241 bin 678 lira kamu zararına neden oldukları iddia edilen 6 sanığın duruşması Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi.

İki Sanık Tahliye Oldu

Duruşmaya tutuklu sanıklar C.I. (38) ve D.B. (43) ile bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme, tutuklu sanıklar C.I. ve D.B.'nin yurt dışına çıkış yasağı tedbiri konularak tahliye edilmesine karar verdi. Duruşma, tanıkların dinlenmesiyle başladı.

Sanıkların Beyanları

Hastanede görevli bazı tanıkların ifadeleri alındıktan sonra söz alan sanık D.B, gözaltına alındığında süreci tam olarak anlayamadığını belirtti. Suç işleme kastının olmadığını ifade ederek tahliye talebinde bulundu.

Diğer sanık C.I. ise 20 yılı aşkın süredir medikal sektöründe çalıştığını ve tanınan bir kişi olduğunu belirtti. Faturasız mal alımı dışında suç işlediğine dair bir niyeti olmadığını ifade etti.

Operasyon ve İddianame Detayları

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından gerçekleştirilen operasyonda, sanıkların haksız kazanç sağlamak amacıyla medikal malzemeleri satışına ilişkin gözaltına alındıkları ifade edildi. İddianamede, usulsüz işlemlerle oluşan kamu zararının belirtilmesinin yanı sıra sanıkların tatil yapmak için 4 bin avro değerinde tekne kiraladıkları da vurgulandı.

Öte yandan, A.H.A, C.I. ve H.Ş. için 12 yıl, D.B, H.Ş. ve T.S. için ise 18 yıla kadar hapis cezası talep edilmektedir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı