Bursa’da yasa dışı sigara imalatına operasyon: 460 kilogram tütün ele geçirildi

Bursa Yıldırım'da düzenlenen operasyonda 460 kg tütün, 310 bin makaron ve 2 sigara sarma makinesi ele geçirildi; bir şüpheli gözaltında.

Yayın Tarihi: 22.01.2026 09:35
Güncelleme Tarihi: 22.01.2026 09:46

Bursa’da yasa dışı sigara imalatına operasyon: 460 kilogram tütün ele geçirildi

Bursa’da yasa dışı sigara imalatına operasyon: 460 kilogram tütün ele geçirildi

Yıldırım ilçesindeki iş yerinde çok sayıda kaçak tütün ürünü ele geçirildi

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı sigara imalatına yönelik yürütülen çalışma kapsamında Yıldırım ilçesinde bir iş yerine operasyon düzenledi. Operasyonu, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri ortak yürüttü.

Operasyonda 460 kilogram tütün, 310 bin adet makaron ve 2 adet sigara sarma makinesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak U.T.T. isimli şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheli hakkında, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet suçundan tahkikat başlatıldığı bildirildi.

Ele geçirilen ürünlerin miktarı, iddia edilen yasa dışı üretimin ölçeğine işaret ediyor. Emniyetin ortak çalışması, kaçak üretim zincirinin tespiti ve engellenmesine yönelik koordineli bir müdahale olarak değerlendirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor; yetkililer, delillerin değerlendirilmesi ve gerekirse ilave işlemler için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

BURSA’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 460 KİLO TÜTÜN YAKALANDI

BURSA’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 460 KİLO TÜTÜN YAKALANDI

BURSA’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 460 KİLO TÜTÜN YAKALANDI

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.