Bursa'da Vosvos Konvoyu Otizm Farkındalığı İçin Yollarda
Etkinlik ve katılımcılar
Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Bursa Otizm Derneği ve Vos Garage 16 grubu tarafından düzenlenen etkinlikte, vosvos ve klasik minibüslerden oluşan bir konvoyla otizme dikkat çekildi. Bursa, Balıkesir, İstanbul ve çevre illerden gelen araç tutkunları, Beşevler Meydanı'nda otizmli çocuklar ve aileleriyle buluştu.
Katılımcılar araçlarını özenle süsleyerek konvoy boyunca otizmli çocuklar ve aileleriyle birlikte şehir turu gerçekleştirdi. Etkinlik, görsel açıdan renkli görüntülere sahne olurken toplumsal farkındalığın artırılmasına hizmet etti.
Açıklamalar ve vurgular
Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney etkinlikte yaptığı konuşmada, "Otizmli insanların farkında olmalıyız. Otizmli insanlar, eğitimde, sosyal hayatın içinde, ekonomide, sporda her yer de olsun. Yapılan araştırmaya göre, 36 kişiden 1’i otizmli olarak dünyaya geliyor. Biz farkına varırsak, bu kişilerin yapamayacağı şey yok. İyi bir eğitim aldıkları sürece hayatın içerisinde yer alacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Bursa Otizm Derneği Başkanı Emel Kanberoğlu ise organizasyonun amacını şu sözlerle özetledi: "Vos Garage 16 ailesi ve Bursa Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü ile birlikte otizm farkındalığı şehir turumuzu yapıyoruz. Evinden çıkamayan yüzlerce aile var. Toplumun huzuru kaçmasın diye evde hapisler. Toplum ne kadar kabullenirse biz de aileler olarak o kadar rahat ederiz."
Bu tür etkinlikler, kamu kurumları ile sivil toplumun iş birliğiyle hem görünürlük sağlıyor hem de ailelerin toplum içinde kabul görmesini kolaylaştırıyor. Görsel ve sosyal unsurların bir araya geldiği konvoylar, farkındalığı artırmaya ve gündelik yaşamda kapsayıcılığı teşvik etmeye katkı sunuyor.
OTİZMLİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİ, SÜSLENEN VOSVOSLARLA ŞEHİR TURU ATTI.