DOLAR
42,68 -0,01%
EURO
50,11 -0,07%
ALTIN
5.902,68 -0,08%
BITCOIN
3.776.390,3 0,22%

Bursa'da Öğrencisine Tekme Atan Öğretmene Para Cezası Verildi

Bursa'da öğrencisine tekme atan öğretmen, 5 bin 40 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Yayın Tarihi: 16.06.2025 14:19
Güncelleme Tarihi: 16.06.2025 14:19

Bursa'da Öğrencisine Tekme Atan Öğretmene Para Cezası Verildi

Bursa'da Öğrencisine Tekme Atan Öğretmene Para Cezası Verildi

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, öğrencisi tarafından ıslatılan bir öğretmen, olayın ardından öğrencisine tekme atarak adli sürece maruz kaldı. Bursa 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen basit yargılamada, öğretmen E.B. 5 bin 40 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme tarafından açıklanan gerekçeli kararda, sanık öğretmenin, "Beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapıyorum. Üzerime su gelince istemeyerek bir anlık tepkiyle bacağına bir kez tekme vurdum. İtmiş de olabilirim. Son derece üzgün bulunmaktayım." ifadeleri yer aldı. Mahkeme, E.B.'yi "basit yaralama" suçundan cezalandırdı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Geçmişte yaşanan olay, geçen yıl nisan ayında bir ortaokul bahçesinde meydana geldi. Öğrenci E.E.Ö. (13), havaya su savururken öğretmeni E.B.'yi ıslattı. Bunun sonucunda sinirlenen öğretmen, öğrenciye tekme attı. Olay anı güvenlik kameralarına da yansırken, ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı ve dava açıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı