Bursa'da kış denetimleri: Her 3 araçtan 2'si 'görevlendirme belgesi' olmadan ceza aldı

Bursa'da 15 Kasım'da başlayan kış denetimlerinde her 3 araçtan 2'si 'görevlendirme belgesi' olmadan ceza aldı; bazı sürücüler polisle tartıştı.

Yayın Tarihi: 04.12.2025 10:30
Güncelleme Tarihi: 04.12.2025 10:30

Bursa'da kış denetimleri: Her 3 araçtan 2'si 'görevlendirme belgesi' olmadan ceza aldı

Bursa'da kış lastiği ve görev belge denetimleri yoğunlaştı

Bursa'da 15 Kasım itibarıyla başlayan kış lastiği zorunluluğu kapsamında trafik ekipleri, kentin birçok noktasında büyük araçlara yönelik geniş çaplı denetim gerçekleştirdi. Kontrollerde kış lastiği kuralına uyan sürücüler sorun yaşamazken, denetimler sırasında farklı ihlaller de tespit edildi.

Görevlendirme belgesi eksikliği yaygın

Yetkililer, kontrollerde araçların önemli bir kısmında "görevlendirme belgesi" bulunmadığını belirledi; haberin aktardığına göre her 3 araçtan 2'si bu belge olmadan trafiğe çıktığı için cezadan kaçamadı. Bu durum, denetimlerin öncelikli eksiklikler arasında olduğunu ortaya koydu.

Saat kısıtlaması ihlallerine para cezası

Ayrıca, araçlarının büyük olması nedeniyle şehir içi trafiğine belirli saatler dışında girmeleri yasak olan sürücüler de tespit edildi. İlgili mevzuata aykırı hareket eden sürücülere 993 lira idari para cezası uygulandı; bu cezanın, kural ihlallerinin caydırıcılığı açısından önemli olduğu vurgulandı.

Sürücü tepkileri ve denetim anları kayıt altına alındı

Denetimler sırasında bazı sürücüler, ceza almayı kabul etmek yerine polise itiraz etti. Haberde yer alan bir sürücü, kendi hatasını kabul etmek yerine ekipleri ikna etmeye çalışarak, "Her seferinde ceza yiyorum, bu 10 oldu. Aylık minimum 10 ceza yiyorum. Artık alıştık" ifadelerini kullandı. Başka bir sürücünün ise "Biz zaten abone olduk, ayda 10 defa ceza ödüyoruz" şeklindeki tepki ve savunmaları, ekipleri ikna etmeye yetmedi.

Denetim noktalarında yaşanan ilginç ve renkli diyaloglar ise ekiplerin çalışmalarını anbean kaydetti. Yetkililer, uygulamaların trafik güvenliğini sağlama amaçlı olduğunu, kurallara uymanın sürücü ve yol güvenliği için kritik olduğunu tekrar hatırlattı.

KENDİ HATASININ FATURASINI POLİSE KESMEYE ÇALIŞTI "BİZ ZATEN ABONE OLDUK, AYDA 10 DEFA CEZA...

KENDİ HATASININ FATURASINI POLİSE KESMEYE ÇALIŞTI "BİZ ZATEN ABONE OLDUK, AYDA 10 DEFA CEZA ÖDÜYORUZ"

KENDİ HATASININ FATURASINI POLİSE KESMEYE ÇALIŞTI "BİZ ZATEN ABONE OLDUK, AYDA 10 DEFA CEZA...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.