Bursa'da kayıp Nazar davasında gelişme: 7 yıl sonra bulunan çocuk annesine teslim edildi, 6 sanık hakkında dava açıldı

Bursa’da 7 yıl sonra bulunan 8 yaşındaki Nazar, DNA ile annesine teslim edildi; 1’i tutuklu 6 sanık 'insan ticareti' suçlamasıyla yargılanacak.

Yayın Tarihi: 04.06.2026 17:26
Güncelleme Tarihi: 04.06.2026 18:03

Bursa'da kayıp Nazar davasında gelişme: 7 yıl sonra bulunan çocuk annesine teslim edildi, 6 sanık hakkında dava açıldı

Kayıp Nazar dosyasında yeni gelişme

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yıllardır çözülemeyen kayıp çocuk dosyası, polis operasyonuyla Mart 2026 tarihinde aydınlatıldı. Yapılan tıbbi inceleme ve adli sürecin ardından 8 yaşındaki Nazar S. annesi Rebecca S.'ye teslim edildi.

Soruşturma ve operasyon

İddialara göre, 2018 yılında doğan çocuk (N.S.) ile ilgili süreç, Umut K.'nin çalışmak için gittiği Almanya'da Rebecca S. ile yaşamaya başlamasıyla başladı. Bir süre sonra Bursa'ya dönen çift arasındaki tartışmalar sonucu. Umut K.'nin oğlunu annesi Hanife S.'ye bırakarak çocuğu erişilemez hale getirdiği iddiasıyla dosya açıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 30 gün süren teknik ve fiziki takibi, yüzlerce saatlik güvenlik kamerası incelemesi ve saha çalışması neticesinde, küçük çocuğa 14 Mart 2026 tarihinde Mustafakemalpaşa ilçesindeki harabe bir evde ulaşıldı. Çocuk, devlet korumasına alındıktan sonra yapılan DNA testinde annesiyle %99,99 uyum sağlandı ve mahkeme kararıyla velayet anneye verildi.

Çocuğun ifadesi ve iddianame

Dosyada yer alan çocuğun ifadesinde, yıllarca evden çıkmadığı, okula gitmediği ve yaşıtlarından uzak bir yaşam sürdüğü belirtildi. İddianamede ayrıca bazı şüpheliler tarafından şiddete maruz kaldığı yönündeki beyanlara da yer verildi.

Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında çocuğun babaannesi Hanife S.'nin de bulunduğu, 1’i tutuklu 6 sanık hakkında "18 yaşını doldurmamış kişilere karşı insan ticareti" suçundan 12’şer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı belirtildi.

Dava süreci

İddianame mahkemece kabul edildi. Haberde aktarıldığı üzere, insan ticareti suçlamasıyla yargılanacak sanıkların ilk kez Temmuz ayında hakim karşısına çıkması bekleniyor. Küçük çocuk daha sonra annesiyle birlikte Almanya'ya gönderildi.

Olay, Türkiye’de son yıllarda gündem oluşturan kayıp çocuk dosyalarından biri olarak yer aldı ve soruşturma sürecinde yürütülen teknik çalışmalar ile adli tıbbi bulgular dosyanın çözülmesinde belirleyici oldu.

BURSA'DA YILLARDIR ÇÖZÜLEMEYEN KAYIP ÇOCUK DOSYASI, 7 YIL SONRA POLİSİN OPERASYONUYLA MART 2026'DA...

BURSA'DA YILLARDIR ÇÖZÜLEMEYEN KAYIP ÇOCUK DOSYASI, 7 YIL SONRA POLİSİN OPERASYONUYLA MART 2026'DA AYDINLATILDI. YAPILAN DNA TESTİNİN ARDINDAN 8 YAŞINDAKİ NAZAR S. ANNESİ REBECCA S.'YE TESLİM EDİLDİ. MUSTAFAKEMALPAŞA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI TARAFINDAN HAZIRLANAN İDDİANAME MAHKEMECE KABUL EDİLİRKEN, ÇOCUĞUN BABAANNESİNİN DE ARALARINDA BULUNDUĞU 1’İ TUTUKLU 6 SANIK HAKKINDA "18 YAŞINI DOLDURMAMIŞ KİŞİLERE KARŞI İNSAN TİCARETİ" SUÇUNDAN 12’ŞER YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİYLE DAVA AÇILDI.

BURSA'DA YILLARDIR ÇÖZÜLEMEYEN KAYIP ÇOCUK DOSYASI, 7 YIL SONRA POLİSİN OPERASYONUYLA MART 2026'DA...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.