Bursa'da düzensiz göçle mücadeleye yönelik operasyonlar
Bursa Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde düzenlenen huzur uygulamaları ve operasyonlarla düzensiz göçün önlenmesine yönelik çalışma gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde hem genel güvenlik hem de suç ve suçlularla etkin mücadele hedeflendi.
uygulama sonuçları:
İl genelinde gerçekleştirilen uygulamalarda toplam 1.544 şahsın kimlik kontrolü yapıldı. Bu kontroller sonucunda 29 yabancı uyruklu şahıs hakkında işlem gerçekleştirildi. Ekiplerin araç denetimlerinde ise 145 araç kontrol edildi ve kurallara aykırı olduğu belirlenen 34 araca toplam 278.853 TL idari para cezası uygulandı.
iş yerine ve adres operasyonlarının bulguları:
Osmangazi ilçesinde bir iş yerine yapılan operasyonda, işçi olarak çalışan toplam 15 yabancı uyruklu şahıs tespit edildi. Yapılan incelemede bu şahıslardan 5'inin kimliksiz olduğu, Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yaptığı ve yasal kalış hakkının bulunmadığı belirlendi. Ayrıca 3 şahsın izne tabi başka bir ile kayıtlı Geçici Koruma Kimlik Belgesi'ne sahip olduğu; 7 şahsın ise yasal kalış hakkının mevcut olduğu saptandı. İş yerinde bulunan tüm yabancı uyruklu şahısların çalışma izni alınmadan istihdam edildiği ve iş yerinin gerekli çalışma izin ruhsatına sahip olmadığı tespit edildi.
Yıldırım ilçesinde bir adrese düzenlenen operasyonda ise 5 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Bu şahısların tamamının kimliksiz olduğu ve Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yaptıkları belirlendi. Osmangazi ve Yıldırım'daki iki ayrı operasyonda yakalanan toplam 10 kimliksiz yabancı uyruklu şahıs, sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Öte yandan, yabancı uyruklu şahısları belirli bir ücret karşılığında yasa dışı şekilde çalıştırdığı ve barındırdığı belirlenen 2 şüpheli polis ekiplerince yakalandı. Şüpheliler hakkında adli süreç başlatıldı ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
BURSA’DA DÜZENSİZ GÖÇ VE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELE KAPSAMINDA İL GENELİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN UYGULAMA VE OPERASYONLARDA 10 YABANCI UYRUKLU ŞAHSIN ÜLKEYE YASA DIŞI YOLLARLA GİRİŞ YAPTIĞI TESPİT EDİLDİ. OPERASYONLARDA 2 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINIRKEN, YABANCI UYRUKLULAR SINIR DIŞI İŞLEMLERİ İÇİN İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE TESLİM EDİLDİ.