Bursa'da emektar otobüsün birebir minyatürü 8 ayda tamamlandı
Proje ve üretim süreci
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan polyurea kaplama ustası Hikmet Sungur (59), yıllarca direksiyonunda çalıştığı ve unutamadığı Mercedes 302 model otobüsünü, anılarını yaşatmak amacıyla minyatür olarak yeniden üretti. Sungur, projenin fikrinden uygulamaya geçişine kadar geçen süreçte 10 kişilik bir ekip ile birlikte yaklaşık 8 ay yoğun mesai harcadıklarını aktardı.
İlkokul mezunu olduğunu belirten Sungur, projeyi hayata geçirirken pratik deneyim ve ekip çalışmasının belirleyici olduğunu vurguladı. Çalışmaların özellikle son ayında gecelere kadar sürdüğünü, aracın en küçük detayına kadar birebir olmaya özen gösterdiklerini söyledi.
Destek, işçilik ve sergileme
Sungur, minyatür projesinde Türkiye Nostalji Otobüsler Grubunun önemli katkıları olduğunu belirtti. Grup içindeki destek sayesinde hem maddi hem manevi katkılar alındı ve model, el emeğiyle şasi, pencereler, iç tasarım ve dış görünüm gibi tüm detaylarıyla hazırlandı.
Tamamlanan minyatür otobüs, TÜRNOG tarafından Eskişehir'de düzenlenen organizasyonun üçüncü etkinliğinde sergilendi. Sergide model ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü ve beğeni topladı.
Otobüse bağlılık ve gelecek planları
Sungur, 302 modelini sadece iş aracı olarak değil, hayatının önemli bir parçası olarak gördüğünü anlattı: «Askerden geldiğim günden beri 302 ile servisçilik yaptım. Gezmeye de düğüne de bu araçla giderdim. Hayatımın önemli bir parçasıydı. Bu yüzden onun minyatürünü yapmak benim için ayrı bir anlam taşıyor.»
Modelin benzersiz olduğunu ifade eden Sungur, ortaya çıkan çalışmanın şu an için Türkiye'de ve dünyada tek olduğunu söyledi ve ziyaretçilerin durup incelemek istediğini aktardı. Ayrıca yeni projeler üzerinde çalıştığını, bunların tamamlandığında yine dikkat çekeceğine inandığını belirterek sözlerini sonlandırdı.
Öne çıkan bilgiler: Proje sahibi: Hikmet Sungur (59); Model: Mercedes 302; Süre: 8 ay; Ekip: 10 kişi; Sergi: TÜRNOG'un Eskişehir etkinliği.
BURSA'DA YAŞAYAN 59 YAŞINDAKİ HİKMET SUNGUR, YILLARCA DİREKSİYONUNDA EKMEK KAZANDIĞI VE UNUTAMADIĞI MERCEDES 302 MODEL OTOBÜSÜ, DOSTLARIYLA BİRLİKTE 8 AY SÜREN ÇALIŞMANIN ARDINDAN MİNYATÜR OLARAK YENİDEN HAYATA GEÇİRDİ. TÜRKİYE VE DÜNYADA BENZERİ OLMADIĞINI BELİRTTİĞİ MODEL, ESKİŞEHİR'DE SERGİLENDİĞİ ETKİNLİKTE YOĞUN İLGİ GÖRDÜ.