Bursa'da, polis tarafından yakalanan bir hükümlünün hastaneden kaçırılma girişiminde bulunan iki kişi tutuklandı. Olay, Gürsu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ruhsatsız silah ve mermileri satın almak ve bulundurmak suçundan hakkında 4 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan hükümlü O.A.'yı yakalamasıyla gerçekleşti.
30 Ocak tarihinde gözaltına alınan O.A., sağlık raporu almak üzere Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hükümlünün hastanedeki işlemleri sırasında, M.A.A, M.A. ve R.A. isimli arkadaşları, O.A.'yı kaçırmayı denedi. Kaçırma girişimi sırasında polisle arbede yaşandı ve zanlılar hızla gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. M.A.A. ve M.A., cumhuriyet savcılığı sorguları sonrasında, 'kamu görevlisinin görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir ve tehdit' suçlamalarıyla tutuklandı. R.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olay sırasında hükümlü O.A.'yı kaçırmaya çalışan şüphelilerle polis arasında yaşanan arbede, hastanenin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.