DOLAR
42,71 -0,05%
EURO
50,27 -0,12%
ALTIN
5.873,22 0,58%
BITCOIN
3.723.998,44 -1,56%

Bursa'da düzensiz göç denetimleri: 3 bin 794 kişi sorgulandı, 22 yabancı teslim edildi

Bursa'da huzur uygulamasında 3 bin 794 kişi sorgulandı; 6 aranan hakkında işlem yapıldı, 22 yabancı İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

Yayın Tarihi: 16.12.2025 11:24
Güncelleme Tarihi: 16.12.2025 11:24

Bursa'da düzensiz göç denetimleri: 3 bin 794 kişi sorgulandı, 22 yabancı teslim edildi

Bursa'da düzensiz göç denetimleri ve uygulama sonuçları

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması ile düzensiz göçün önlenmesine yönelik huzur uygulaması gerçekleştirdi. Operasyonun hedefi, göçmen hareketlerinin denetlenmesi ve yasalara aykırı durumların tespit edilmesiydi.

Denetim bulguları

Uygulama kapsamında toplam 3 bin 794 kişi sorgulandı. Bu kişiler arasında araması bulunan 6 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Ayrıca 22 yabancı uyruklu vatandaş Bursa İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

İncelenen toplam 823 araçtan 93'üne idari yaptırım uygulandı; söz konusu uygulamalardan kaynaklı toplam idari para cezası tutarı 163.497 TL olarak kaydedildi.

Osmangazi ilçesinde yapılan kontrolde bir iş yerinde izinsiz çalıştırıldığı belirlenen 4 yabancı uyruklu şahıs İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edildi ve iş yeri sahibine cezai işlem uygulandı.

Analiz ve dikkat çeken noktalar

Veriler üzerinden yapılan basit hesaplamalar, denetimin ölçüsünü ve etkinliğini göstermeye yardımcı oluyor. İncelenen araçların yaklaşık %11,3'üne idari ceza uygulandı (93/823), sorgulanan kişiler arasında araması olanların oranı yaklaşık %0,16 (6/3.794), sorgulananlar içindeki İl Göç İdaresi'ne teslim edilenlerin oranı ise yaklaşık %0,58 (22/3.794) seviyesinde. Uygulamalardan kaynaklanan ortalama ceza tutarı ise araç başına yaklaşık 1.758 TL olarak hesaplanıyor.

Bu sonuçlar, denetimin hem sokak güvenliği hem de düzensiz göçle mücadele boyutlarında çok yönlü bir yaklaşım içerdiğini gösteriyor. Tespit edilenlerin ilgili kurumlara sevk edilmesi ve iş yeri sahiplerine yönelik işlemler, hem yasal uyumluluğun hem de kamu düzeninin korunmasına yönelik adımlar olarak öne çıkıyor.

BURSA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ TARAFINDAN DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELEYE YÖNELİK YAPILAN...

BURSA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ TARAFINDAN DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELEYE YÖNELİK YAPILAN DENETİMLERDE, 3 BİN 794 KİŞİNİN SORGULAMASI GERÇEKLEŞTİ.

BURSA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ TARAFINDAN DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELEYE YÖNELİK YAPILAN...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.