Bursa'da alkol uygulamasında araç park eden sürücü sınırın altında çıktı

Bursa'da uygulama noktasının gerisinde aracını park eden sürücünün alkolmetre sonucu 0.33 promil çıktı; kontrollerin ardından imza alınıp sigarasını almaya gönderildi.

Yayın Tarihi: 06.07.2026 09:35
Güncelleme Tarihi: 06.07.2026 09:49

Bursa'da alkol uygulamasında araç park eden sürücü sınırın altında çıktı

Bursa'da alkol uygulamasında araç park eden sürücü sınırın altında çıktı

Olayın gelişimi

Bursa merkez Osmangazi ilçesi Bursalı Tahir Caddesi üzerinde kurulan alkol denetimi sırasında trafik ekipleri, uygulama noktasının yaklaşık 50 metre gerisinde duran 16 AYC plakalı otomobilden şüphelendi.

Sürücü N.Ö., araçtan inerek ekiplere 'Sigara almaya geldim' dedi. Polis memurları, 'Tamamdır, kontrollerini yapalım daha sonra alırsın' diyerek incelemeye başladı.

Kontrol ve sonuç

Alkolmetreye üfleyen sürücünün sonucu 0.33 promil olarak ölçüldü. Hukuki sınırın 0.50 promil olduğu belirtildi. Sürücü kontrol sırasında, 'Evden sigara almaya çıktım. Şuradan sigara alacaktım. Yasal sınır 0.55 değil mi. Normalde uzun yola gitmem yani' şeklinde konuştu.

Kontroller tamamlandıktan sonra sürücüden imza alındı ve kendisi sigarasını almaya gönderildi. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

BURSA'DA ALKOL DENETİMİ YAPAN EKİPLER, UYGULAMA NOKTASININ 50 METRE GERİSİNDE ARACINI PARK EDEN...

BURSA'DA ALKOL DENETİMİ YAPAN EKİPLER, UYGULAMA NOKTASININ 50 METRE GERİSİNDE ARACINI PARK EDEN SÜRÜCÜDEN ŞÜPHELENDİ. "SİGARA ALMAYA GELDİM" DİYEN SÜRÜCÜYE YAPILAN KONTROLDE, YASAL SINIRIN ALTINDA ALKOLLÜ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ.

BURSA'DA ALKOL DENETİMİ YAPAN EKİPLER, UYGULAMA NOKTASININ 50 METRE GERİSİNDE ARACINI PARK EDEN...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.