Bursa'da 18. Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu yoğun katılımla tamamlandı

Bursa'da düzenlenen 18. Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu, Osmangazi Belediyesi organizasyonunda yaklaşık bin 500 sporcunun katılımıyla tarihi sokaklarda gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 12.04.2026 13:26
Güncelleme Tarihi: 12.04.2026 13:37

Bursa'da 18. Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu yoğun katılımla tamamlandı

Bursa'da 18. Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu gerçekleştirildi

Fetih kutlamaları kapsamında Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 18. Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu, yoğun katılımla tamamlandı. Tophane Saltanat Kapısından verilen startla başlayan yarış, Bursa'nın tarihi sokaklarında ilerleyerek Pınarbaşı Meydanında son buldu. Etkinlikte yaklaşık bin 500 sporcu yer aldı ve organizasyon boyunca renkli görüntüler oluştu.

Başkan Erkan Aydın'ın değerlendirmeleri

Koşu öncesi konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, organizasyonun geleneksel hale geldiğini belirterek 'Kent koşumuzun 18'incisini tamamladık. 700. yıl anma etkinliklerinin de 21'incisini bugün gerçekleştirdik' dedi. Aydın, katılımcıların yaş aralığına dikkat çekerek 'Bin 500'e yakın sporcumuza, 3 yaşındaki koşucudan 80 yaşındaki katılımcıya kadar herkese teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Başkan Aydın, sağlıklı yaşamın önemine vurgu yaparak obezite ve kötü beslenmeye dikkati çekti ve 'Gençleri dijital bağımlılıktan uzaklaştırmak için spor çok önemli' dedi. Ayrıca koşuya katılan Şükrü Deviren ile birlikte parkuru tamamladığını belirterek sözlerini esprili bir dille sürdürdü.

Bursaspor'a destek ve maç vurgusu

Günün devamında oynanacak Bursaspor karşılaşmasına da değinen Aydın, Eskişehir deplasmanına yapılacak katılımdan söz ederek 'Eskişehir'e gidiyoruz. İnşallah rakipler puan kaybederse bugün şampiyonluğu ilan edeceğiz. 30 bin kişi Eskişehir'e gidiyor. Orada şampiyonluk havasıyla galibiyet alıp akşam kutlama yapmayı umut ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Dereceler ve ödüller

Yarış sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları takdim edildi. Kategorilerde ilk üçe girenler şu şekilde belirlendi:

Kadınlar: Ülfet Mutlu Gökova birinci, Rahime Çotuk ikinci, Asya Gökova üçüncü.

Erkekler: Berk Öztürk birinci, Muhammed Bilal Osman ikinci, Sefa Özdemir üçüncü.

Özel sporcular kategorisinde Hakan Kurtul birinci oldu.

Sporcuların değerlendirmeleri

Erkekler birincisi Berk Öztürk, yarış sonrası 'Bandırma'dan katılıyorum. Parkur güzeldi, hava güzel, atmosfer çok iyiydi. Osmangazi Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Katılan tüm sporcuları tebrik ediyorum' dedi.

Kadınlar birincisi Ülfet Mutlu Gökova ise 'Milli sporcuyum, beden eğitimi öğretmeniyim. Daha önce de katıldım, geçen yıl ikinci olmuştum. Bu yıl daha çok çalıştım ve birinci oldum. Kızım da üçüncü oldu, çok mutluyum. Organizasyon çok güzel, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çalışınca oluyor' şeklinde konuştu.

Yarış, Bursa'nın fethinin 700. yılı anma etkinlikleri kapsamında hafta sonunun en dikkat çeken organizasyonlarından biri olarak kayda geçti.

BURSA’DA TARİHİ PARKURDA NEFES KESEN KOŞU, 1500 KİŞİ AYNI HEYECANDA BULUŞTU

BURSA’DA TARİHİ PARKURDA NEFES KESEN KOŞU, 1500 KİŞİ AYNI HEYECANDA BULUŞTU

ERKEKLER KATEGORİSİ BİRİNCİSİ BERK ÖZTÜRK, YARIŞ SONRASI YAPTIĞI AÇIKLAMADA, "BANDIRMA'DAN...

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!