Bursa büyükşehir'den Harmancık'ta aşure ikramı
Muharrem ayı vesilesiyle birlik ve dayanışma
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı vesilesiyle birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu güçlendirmek amacıyla Harmancık ilçesinde aşure ikramında bulundu. Etkinlik, Harmancık Merkez Camii Meydanı'nda gerçekleştirildi.
Dağıtım organizasyonu Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütüldü. Organizasyonun şehir genelinde yaygınlaştırılması hedefiyle çalışmada 17 ilçede ve toplam 28 noktada ikram planlandı.
Programda AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Sevim ve İlçe Başkan Vekili Mehmet Emin Yakşi de hazır bulundu. Etkinliğe katılan vatandaşlar ikrama yoğun ilgi gösterdi.
İkramlar 15 Temmuz akşamına kadar sürecek. Planlanan dağıtım noktaları arasında Gürsu Pazar Alanı, Keles Meydanı, Gemlik Sahili, Teleferik Meydanı, Mudanya BUDO İskelesi yanı sahil girişi, Şirinevler Pazar Alanı, Mustafakemalpaşa Adnan Menderes Meydanı, Beşevler Pazar Alanı, Büyükorhan Meydanı, İhsaniye Pazar Alanı, İznik Pazar Alanı, Yenişehir Meydanı, Demirtaş Meydanı, Tarihi Ulu Cami önü ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı yer alıyor.
Bu tür ikramlar yerel yönetimin sosyal hizmet uygulamalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor; hem kültürel paylaşımı hem de toplumsal dayanışmayı canlı tutmayı hedefliyor. Organizasyonun birden çok noktada eş zamanlı yürütülmesi, erişilebilirliği artırarak etkinliğin yaygın katılımla gerçekleşmesini sağlamayı amaçlıyor.
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MUHARREM AYI VESİLESİYLE BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMA RUHUNU PEKİŞTİRMEK ADINA 17 İLÇEDE VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMINDA BULUNUYOR.