Törenle başlayan uyum haftası:
Burhaniye ilçesinde 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı çerçevesinde 7 Eylül itibarıyla başlayan Uyum Haftası, törenlerle resmen açıldı. İlk gün programları Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ile Faruk Kızıklı İlkokullarında gerçekleştirildi ve etkinliklerde öğrenciler, veliler ile öğretmenler bir araya geldi.
okullarda ilk gün heyecanı:
Yapılan törenlerde gözlemlenen temel görüntü, birinci sınıf öğrencilerinin okula başlama sevinciydi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni de etkinliklere katılarak öğrenciler ve velilerle sohbet etti. Gözlem ve paylaşımlarda, velilerin de sürece aktif katılım gösterdiği, öğrencilerin öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanışırken heyecanlı olduğu kaydedildi.
uyum haftasının amaç ve uygulama süresi:
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 'Uyum Haftası, okul öncesi eğitim ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri için 5, ortaokul 5’inci sınıf öğrencileri için 3 gün olarak uygulanacak' ifadesine yer verildi. Açıklamada ayrıca programların ailelerin etkin katılımıyla, oyunlarla zenginleştirilmiş ve yaşantıya dayalı etkinlikler şeklinde planlandığı; böylece öğrencilerin okula, öğretmenlerine, arkadaşlarına ve yeni eğitim ortamlarına güvenle uyum sağlamasının hedeflendiği belirtildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, veliler ve öğrencilerle sohbet ederek yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi ve Uyum Haftası sürecinin verimli geçmesi temennisinde bulundu.
OKULLARDA UYUM HAFTASI