Burhaniye’de TÜBİTAK 4006 ve Harezmi Danışman Öğretmenlerine Belgeler Takdim edildi

Burhaniye'de TÜBİTAK 4006 proje yürütücüleri ve Harezmi danışman öğretmenlerine Kaymakamlıkta düzenlenen törenle belgeleri verildi; katılım ve modelin yaygınlığı vurgulandı.

Yayın Tarihi: 11.06.2026 09:02
Güncelleme Tarihi: 11.06.2026 09:06

Burhaniye’de TÜBİTAK 4006 ve Harezmi Danışman Öğretmenlerine Belgeler Takdim edildi

Burhaniye’de proje yürütücülerine ve Harezmi danışmanlarına belge töreni

Burhaniye ilçesinde, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı proje yürütücüleri ile Harezmi danışman öğretmenlerine yönelik belge takdim töreni düzenlendi. Tören, Kaymakam Cumali Atilla, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni ve Şube Müdürü Mehmet Bilgiç in katılımıyla Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Törenin ayrıntıları

Tören kapsamında, proje yürütücülerine ve danışman öğretmenlere resmi belgeleri takdim edildi. Etkinlik, katılımcılara çalışmalarının tanınması ve önümüzdeki eğitim dönemine ilişkin teşvik sağlamayı amaçladı. Belgelerin sunumuna katılan yetkililer, eğitimde proje tabanlı çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Katılım ve modelin yaygınlaşması

Geçen yıl Burhaniye, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarında 5 okul ile temsil edilirken, bu yıl 10 okulun 9 fuara katılım sağladığı bildirildi. Ayrıca Harezmi Eğitim Modeli ilçede 9 okulda, 35 danışman öğretmenin katkısıyla yürütülüyor. Bu veriler, proje tabanlı öğrenme ve öğretmen destekli rehberlik uygulamalarının yerelde yaygınlaştığını gösteriyor.

Eğitimsel etkiler ve gelecek perspektifi

Tören, öğretmenlerin mesleki gelişimini ve öğrenci yönelimli STEM etkinliklerinin güçlendirilmesini destekleyen bir adım olarak değerlendirilebilir. Artan okul ve fuar katılımı, yerel düzeyde bilimsel faaliyetlerin çeşitlenmesine ve öğrenci motivasyonunun artmasına katkı sağlayabilir. Yetkililer tarafından sürdürülebilir destek ve danışman öğretmenlerin deneyim paylaşımının önemine dikkat çekildi.

Sonuç olarak, düzenlenen belge takdim töreni hem bireysel katkıların tanınmasını hem de Burhaniye’de bilim ve teknoloji eğitiminin kurumsal düzeyde güçlendirilmesine yönelik bir adımı temsil ediyor.

BELGE TÖRENİ

BELGE TÖRENİ

BELGE TRENİ

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.