Burhaniye'de kurbanlık satışları başladı, fiyatlar geçen yıla göre yükseldi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde kurbanlık satışları başladı; büyük ve küçükbaş fiyatlarında geçen yıla göre yaklaşık %45 artış gözlendi.

Yayın Tarihi: 29.03.2026 14:23
Güncelleme Tarihi: 29.03.2026 14:25

Burhaniye'de kurbanlık satışları başladı, fiyatlar geçen yıla göre yükseldi

Burhaniye'de kurbanlık satışları başladı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına yaklaşık iki ay kala kurbanlık satışlarına başlandı. Börezli köyündeki çiftliklerde satışa çıkan hayvanların fiyatları, geçen yıla kıyasla belirgin bir artış gösteriyor.

Fiyatlar ve yıllık artış

Geçen yıl büyükbaş hisse fiyatları 25-35 bin lira aralığındayken, bu yıl aynı hisseler için talep edilen tutarlar 40-45 bin lira olarak bildirildi. Küçükbaşlarda ise geçen yıl 10-15 bin lira aralığında olan fiyatlar, bu yıl 25 bin liraya kadar çıktı. Yerel üreticiler, ilçede fiyatların geçen yıla göre yaklaşık %45 dolayında arttığını kaydetti.

Satış noktası ve üreticinin açıklamaları

Börezli köyündeki çiftlikte satış yapan 65 yaşındaki çiftçi Halil Gülmez, hisse satışlarına başladıklarını ve kesim hizmeti de sunduklarını söyledi. Gülmez, dana hisselerinin 42-45 bin, düve hisselerinin 38-40 bin lira aralığında olduğunu; küçükbaşların ise 14 bin ile 25 bin lira arasında değiştiğini belirtti. Ayrıca Gülmez, işin birkaç yıldır süregeldiğini ve alıcıları çiftliğe davet ettiklerini ifade etti.

BURHANİYE İLÇESİNDE, KURBAN BAYRAMINA İKİ AY KALA KURBANLIK SATIŞLARI BAŞLADI

BURHANİYE İLÇESİNDE, KURBAN BAYRAMINA İKİ AY KALA KURBANLIK SATIŞLARI BAŞLADI

HALİL GÜLMEZ

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.