DOLAR
42,81 -0,02%
EURO
50,64 -0,64%
ALTIN
6.185,37 -1,34%
BITCOIN
3.755.744,02 0,75%

Burdur'da restoranda kişinin öldürülmesi: sanığa toplam 15 yıl 10 ay hapis cezası

Burdur 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 31 Ekim 2024'te restoranda Hüseyin Mete'yi öldüren Ramazan Uçar'ı, haksız tahrik ve iyi hal indirimiyle toplam 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Yayın Tarihi: 26.09.2025 15:44
Güncelleme Tarihi: 26.09.2025 15:44

Burdur'da restoranda kişinin öldürülmesi: sanığa toplam 15 yıl 10 ay hapis cezası

Burdur'da restoranda kişinin öldürülmesi: sanığa toplam 15 yıl 10 ay hapis cezası

Dava süreci ve mahkeme kararı

Burdur 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Ramazan Uçar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada maktulün baba ve annesi, Nihat Mete ve Sevilay Mete, ile taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık hakkında uygulanan indirimler sonucunda "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 15 yıl hapis cezası verdi. Sanığa ayrıca ruhsatsız silah bulundurmaktan dolayı 10 ay hapis ve 2 bin 500 lira para cezası verildi; böylece toplam ceza süresi 15 yıl 10 ay olarak belirlendi.

Tarafların beyanları ve talepleri

Maktulün avukatı ve ailesi duruşmada, sanık hakkında haksız tahrik indirimlerinin uygulanmamasını ve sanığın en üst raddeden cezalandırılmasını talep etti. Sanık Ramazan Uçar ise duruşmada, "Bu şekilde bir olay yaşanmasını istemezdim. Pişmanım. Takdir mahkemenindir." diyerek savunma yaptı.

Olayın detayları ve iddianame

Soruşturma ve iddianameye göre, olay 31 Ekim 2024 tarihinde Sinan Mahallesi Hatip Hoca Caddesi'ndeki bir restoranda meydana geldi. Sanık Ramazan Uçar, aralarında husumet olduğu iddia edilen Hüseyin Mete'ye tabancayla 6 el ateş ederek kaçtı. Hüseyin Mete olay yerinde hayatını kaybetti ve zanlı tutuklandı. Olayın iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildiği belirtildi.

Kovuşturma aşamasında savcılık, sanık hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebinde bulunmuştu; mahkeme ise hükümde haksız tahrik ve iyi hal indirimi uyguladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı