Burdur'da alkollü sürücüye 6 ay ehliyet el konuldu; yolcu gazeteciden 'Haberin konusu nedir?' diye sordu
Olayın detayları
Gece saatlerinde Burdur-Fethiye kara yolu üzerindeki uygulama noktasında polis ekipleri, 34 HE 3422 plakalı otomobili durdurdu. Sürücü K.D. üzerinde yapılan alkol kontrolünde 0.97 promil alkollü olduğu tespit edildi. Polis ekipleri, sürücünün ehliyetine 6 ay süreyle el koyarken, araç sürücüsüne 9 bin 268 lira idari para cezası uygulandı.
Yolcunun gazetecilerle diyaloğu
Ceza yazma işlemleri sırasında araçtaki yolcu, kendilerini görüntüleyen gazeteciye önce 'Basın kartın var mı?' diye sordu. Ardından, 'Haberin konusu nedir, şu anda biz şehirlerarası yolculuk yapan birisiyiz. Haber değeri olan bir olay da yok. Konu ne onu anlamadık' ifadelerini kullandı.
Değerlendirme
Olay, uygulama noktalarında yapılan denetimlerin uygulamadaki sonuçlarını ve saha iletişimini görünür kılıyor. Alkol tespiti sonrası uygulanan yaptırım ile araç içindeki yolcunun basınla kısa diyaloğu, olayın kamuoyuna yansıyış biçimini özetliyor.
BURDUR'DA UYGULAMA NOKTASINDA DURDURULAN ALKOLLÜ SÜRÜCÜNÜN EHLİYETİNE 6 AY SÜREYLE EL KONULURKEN, 9 BİN 268 LİRA İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI.