Burdur’da 5.7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat gerçekleştirildi
Burdur Valiliği ve AFAD koordinasyonunda düzenlenen tatbikat, gerçeği aratmayan uygulamalarla tamamlandı. Metinde katılımcı sayısına ilişkin farklı ifadeler yer aldı; bir bölümde 486, diğer bölümde ise 428 personel kaydedildi.
Tatbikatın senaryosu ve etkilenen bölgeler
Senaryo gereği merkez üssü Bağlar Mahallesi olan 5.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrasında Bağlar Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Zafer Mahallesi ve Cemil Mahallesinde toplam 5 binanın yıkıldığı ve 6 kişinin enkaz altında kaldığı ihbarı yapıldı.
Arama-kurtarma, sağlık ve güvenlik müdahaleleri
Bölgeye çok sayıda polis, AFAD, arama kurtarma, UMKE, sağlık ve KBRN ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini sağlarken, arama kurtarma ekipleri enkaz çalışmalarına başladı. Enkazdan çıkarılan yaralılar UMKE ekiplerine teslim edilip ambulanslara taşındı.
Tatbikat sırasında enkaz alanına girmek isteyen yakınları çevik kuvvet ekipleri uzaklaştırdı. Uygulama kapsamında ekiplerin koordinasyonu, müdahale zinciri ve sahadaki iletişim test edildi.
Tatbikat yaklaşık 1 saat süresince icra edildi ve başarıyla son buldu.
BURDUR'DA 23 AFET ÇALIŞMA GRUBUNDAN 486 PERSONELİN KATILIMI İLE DÜZENLENEN DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI.