Buluşma New York'ta: Hakan Fidan, Tufan Erhürman ve Tahsin Ertuğruloğlu gündemi değerlendirdi

Fidan, BM 81. Genel Kurulu marjında New York'ta KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Türkiye-KKTC ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri görüştü.

Yayın Tarihi: 26.09.2026 21:30
Güncelleme Tarihi: 26.09.2026 21:30

Buluşma New York'ta: Hakan Fidan, Tufan Erhürman ve Tahsin Ertuğruloğlu gündemi değerlendirdi

Görüşmenin çerçevesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu yüksek düzeyli hafta faaliyetleri kapsamında New York'taki temaslarını sürdürdü. Bu çerçevede KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ve KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bir araya geldi.

Gündem maddeleri

Toplantıda, tarafların paylaştığı bilgiye göre Türkiye-KKTC ilişkileri en önemli gündem başlıkları arasında yer aldı. Ayrıca görüşmede bölgesel ve küresel düzeydeki gelişmeler ele alındı ve iki taraf arasında koordinasyon ile iş birliği imkanları değerlendirildi.

Diplomatik bağlam ve önemi

BM Genel Kurulu marjındaki ikili görüşmeler, bölgesel aktörlerin hızlı değişen gündemleri değerlendirdiği diplomatik platformlar arasında bulunuyor. Bu tür temaslar, hem ikili ilişkilerin güçlendirilmesine hem de bölgesel meselelerde ortak yaklaşım geliştirilmesine katkı sağlıyor.

Taraflar arasındaki görüş alışverişi, New York temasları kapsamında sürdürülen daha geniş diplomatik gündemin bir parçası olarak kayda geçti.

DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN, NEW YORK’TA KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI TUFAN...

DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN, NEW YORK’TA KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI TUFAN ERHÜRMAN VE KKTC DIŞİŞLERİ BAKANI TAHSİN ERTUĞRULOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.