Bülent Turan: Terör, uyuşturucu ve çete konularını kapatmak istiyoruz
İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Kırşehir'de katıldığı etkinlikte gençlerin Ar-Ge ve teknoloji çalışmalarına destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Turan, Cacabey Meydanı'ndaki 5. Ar-Ge Proje Pazarı ve Tanıtım Günleri kapsamında stantları gezip öğrencilerin bilimsel çalışmalarını inceledi.
Ar-Ge ve gençliğe destek çağrısı
Turan, Türkiye'de savunma sanayii ve teknoloji alanında kaydedilen ilerlemelere dikkat çekerek, gençlerin yeni fikir üretmesine imkan sağlanması gerektiğini ifade etti. Turan, "Ar-Ge faaliyetlerine ve gençlerin çalışmalarına imkanlar verelim. Gençlerimizi kırmayalım, dinleyelim, anlamaya çalışalım." sözleriyle gençlerin projelerinin takip edilmesinin önemine işaret etti.
Teknoloji ve savunma sanayiindeki mesafe
Bakan Yardımcısı, geçmişte savunma sanayiinde yaşanan kuşkulara atıfta bulunarak, "20 sene önce bu ülkede birileri ‘Ben İHA yapacağım’ dediğinde; ‘Olur mu? ABD’de var, İsrail’de var, Fransa’da var’ diyorlardı. Ama bugün dünyanın İHA üretiminde, yazılım ve teknoloji konularında iddialı bir durumdayız" değerlendirmesinde bulundu. Bu tespit, yerli üretim ve teknolojik kapasitenin önemine dair vurgu yapıyor.
Bölgesel riskler ve toplumsal birlik mesajı
Turan, ülkemizin çevresindeki zorluklara dikkati çekerek coğrafi riskleri şöyle sıraladı: "Kuzeyimizde Rusya-Ukrayna krizi, aşağıda İsrail merkezli büyük bir kriz var. Yanımızda Suriye, Irak ve iç sorunlarımızı biliyorsunuz." Bu atmosferde büyümeye, güçlenmeye ve üretmeye devam etme kararlılığını dile getirdi.
Konuşmasında toplumsal birlik ve huzurun önemine vurgu yapan Turan, "Terör, uyuşturucu ve çete konularını kapatmak istiyoruz. Hepimizin huzurlu olması, çalışması ve üretmesi sonucunda çok kıymetli bir ülke kurma yolundayız." ifadeleriyle güvenlik ve birlik mesajını öne çıkardı. Ayrıca, farklı görüşlerin olabileceğini ancak ortak değerler ve dayanışma üzerinden hareket edilmesi gerektiğini belirtti.
Turan'ın açıklamaları, gençlerin desteklenmesi ve iç güvenlik sorunlarına karşı kararlı bir duruşun sürdürülmesi gerektiğini özetliyor; etkinlikte sunulan projelerin takip edilmesinin ve genç fikirlerin teşvik edilmesinin altını çiziyor.
BAKAN YARDIMCISI BÜLENT TURAN