Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bugün akşam yemeğinizi düşünmenize gerek yok! Parmaklarınızı yiyeceğiniz kağıt kebabı tarifi

Bu tarif sayesinde bugün akşam yemeğinizi düşünmenize gerek yok! 50 dakikada hazırlayacağımız enfes lezzeti kağıt kebabı restoranlara taş çıkartacak. İşte kağıt kebabının tarifi ve tüm püf noktaları...

Yayın Tarihi: 11.01.2024 17:18
Güncelleme Tarihi: 11.01.2024 17:18

Bugün akşam yemeğinizi düşünmenize gerek yok! Parmaklarınızı yiyeceğiniz kağıt kebabı tarifi

Sizlere sunduğumuz bu tarif sayesinde akşam ne yapacağım derdine son! Akşamleyin yapabileceğiniz harika bir ana yemekte karşınızdayız. 20 dakikada hazırlayacağınız 30 dakikada pişireceğiniz bu yemek sayesinde sadece 50 dakikada ana yemeğiniz hazır. Yanına enfes lezzette bir şehriyeli ya da şehriyesiz tereyağlı pirinç pilavı da yaparsanız değmeyin keyfinize! Çorba olarak da sizlere önerimiz muhakkak domates, mercimek ya da ezogelin çorbası olacaktır. İşte sizler için harika bir akşam yemeği sofrası hazır! Ortaya da güzel bir salata ilave ettiniz mi tüm sevdiklerinizin bayıla bayıla yiyeceği sofranız hazır olacak. İşte sofranızın ana yemeği kağıt kebabı tarifi...

KAĞIT KEBABI TARİFİ MALZEMELERİ

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 3 adet küçük soğan
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 çay bardağı ölçüsünde bezelye
  • 2 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
  • 2 çay kaşığı ölçüsünde pul biber
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 4 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası 

KAĞIT KEBABI TARİFİ

KAĞIT KEBABI TARİFİ YAPILIŞI  

  1. İlk olarak eti tavaya alarak güzelce kavurun.
  2. Kavurduktan sonra yağ eklemesi yaparak soğanlarınızı da ekleyin.
  3. Soğanların rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin ve daha sonra salça ve su ekleyerek, 6 - 7 dakika kadar kaynaması için orta ateşte bırakın.
  4. Üçgen şeklinde uğramış olduğunuz havuçlarınızı da tencerenin içerisine koyarak biraz yumuşamasını bekleyin.
  5. Daha sonra patatesi ve bezelyeyi de ekleyerek baharatlarınızın eklemesini yapın.
  6. Tarif içersine tuzu muhakkak sonlara doğru koymalısınız ki pişerken etiniz sertleşmesin.
  7. 6 - 7 dakika kadar böyle pişirdikten sonra ocaktan alın ve yağlı kağıdınızın içerisine yayın. 
  8. Yağlı kağıdı dörde katlayarak tepsinin içerisine dizin.
  9. Fırında 170°’de ortalama 20 dakika kadar pişirin. İşte kağıt kebabınız hazır! Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...