![Bu tarifle pastane ustaları orta yerinden çatlayacak! Ağzınıza attığınızda eriyecek ıslak kek tarifi](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202311/bu-tarifle-pastane-ustalari-orta-yerinden-catlayacak-agziniza-attiginizda-eriyecek-islak-kek-tarifi-1200-991669.jpg)
Evinize enfes bir ıslak kek yapmak istiyorsanız, pastane usulü ıslak kek tarifi kapınıza geldi. Mükemmel ıslaklığıyla ve ağzınıza attığınızda dağıtılacak dokusuyla herkesi kendine hayran bırakacak ıslak kek tarifi sizlerle! Pastanecilerin bile bu kadar güzel yapamayacağı pastane usulü ıslak kek tarifi tüm herkesi kıskançlıktan çatlatacak. Ağızda eriyen lezzet ile her sofraların mükemmel tatlısını yapmaya hazır olun. İşte hem nemli hem lezzetli tadına doymayacağız pastane usulü ıslak kek tarifi...
PASTANE USULÜ ISLAK KEK TARİFİ MALZEMELERİ
- 4 tane yumurta
- 1,5 su bardağı ölçüsünde şeker
- 1 su bardağı ölçüsünde süt
- 1 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 2 su bardağı ölçüsünde un
- 3 yemek kaşığı ölçüsünde kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu İçin
- 2,5 yemek kaşığı ölçüsünde kakao
- 1 çay bardağı ölçüsünde şeker
- 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 2 su bardağı ölçüsünde süt
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde ekmeğe sürülen çikolata ya da 1 paket 80 gramlık çikolata
Üzeri için antep fıstığı
PASTANE USULÜ ISLAK KEK TARİFİ YAPILIŞI
- Şekerinizi yumurtanızı derin bir karıştırma kabının içerisine alarak krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
- Hemen ardından sıvı yağınızı ve sütünüzü ekleyerek mikserinizi tekrardan çalıştırın.
- Elediğiniz ununuzu, kabartma tozunuzu ve vanilyanızı da ekleyerek düşük ayarda mikserinizi tekrardan çalıştırın.
- Son olarak kakaonuzu ekleyerek tekrar mikserlerinizi çalıştırın. Katı yağ ile yağlamış olduğunuz borcamınıza harcınızı dökün.
- 1- 2 defa tezgahı vurarak harcınızın içersinde hava kabarcıkları varsa çıkmasını sağlayın. Daha sonra önceden ısıtmış olduğunuz 150° fırında 25-30 dakika boyunca pişirin.
- Sos hazırlamaya geçtiğiniz zaman ise sıvı yağ, süt şeker ve kakaoyu kısık ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Şeker ekledikten sonra ise içerisine çikolatayı ilave ederek eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
- Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Pişen kekinizi kürdan yardımıyla test ettikten sonra çıkartın.
- 5 dakika oda sıcaklığına beklettikten sonra soğumuş olan sosunuzu eşit miktarda dökerek paylaştırın.
- 1 saat kadar sosun çekmesi için oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...