DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.835.077,16 0,28%

Bu tarifle misafirleriniz hem makarnayı hem parmaklarını yiyecek! İşte enfes ve beşamel soslu fırında makarna tarifi

Mutfağını yeni bir lezzet denemek istiyorsanız müjdeyi isteriz! Lezzetli mi lezzetli misafirlerinizi kıskançlıktan çatlatacak beşamel soslu fırında makarna tarifi sizlerle. Hem ağzınızda eriyen lezzeti ile sizlere büyüleyecek hem de pratik yapılma aşamasıyla sadece dakikalarınızı alacak bu tarif vazgeçilmeziniz olacak.

Yayın Tarihi: 23.11.2023 12:20
Güncelleme Tarihi: 23.11.2023 12:20

Bu tarifle misafirleriniz hem makarnayı hem parmaklarını yiyecek! İşte enfes ve beşamel soslu fırında makarna tarifi

Evinizde olan malzemelerle mükemmel bir tarif yaratmaya hazır mısınız? Tüm lezzetli ile herkesi büyüleyecek, misafirlerinizi ise kıskançlıktan çatlayacak beşamel soslu makarna tarifi sizlerle! Fırında makarna her zaman favori olsa da bu şekilde daha önce denemediğinize eminiz! Beşamel soslu fırında makarna tarifi ile herkesi kıskanmaya hazır olun..

BEŞAMEL SOSLU FIRINDA MAKARNA TARİFİ MALZEMELERİ

Makarnayı haşlamak için;

  • 1 paket fırın makarna

  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
  • 
1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
 
  • Sıcak su

İçine;

  • 250 gr beyaz peynir

  • Yarım çay kaşığı ölçüsünde karabiber

  • 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz

Beşamel sosu için;

  • 100 gr margarin veya tereyağı
  • 
Yarım su bardağı ölçüsünde un
  • 
3,5 su bardağı ölçüsünde süt (700 ml)
  • 
1 çay kaşığı ölçüsünde tuz

Üzeri için;

  • 250 gr kaşar peyniri

BEŞAMEL SOSLU FIRINDA MAKARNA

BEŞAMEL SOSLU FIRINDA MAKARNA TARİFİ YAPILIŞI 

  1. Beşamel soslu fırında makarna yapabilmek için ilk etapta makarnalarımızı güzelce haşlayalım. Kaynamış olan bol suyun içerisine sıvı yağımızı ve tuzumuzu ekleyelim. Üzerine ise fırın makarnayı da ekleyerek haşlamak için bırakalım. Totalde 7 dakika haşlama yeterli olacaktır. Kontrollü bir şekilde haşlamamaya özen göstermelisiniz. 
  2. Beşamel sosu için uygun bir tencerenin içersinde tereyağımıza alarak eritelim. Yağ eridikten sonra ise ununu ilave edelim. Tüm kokusu çıkana kadar sürekli olarak karıştırarak kavurma işlemine devam edelim. Hemen ardından sütü de yavaş yavaş ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırma işlemine kısık ateşte devam edelim.
  3. Koyulaşmaya başlayan sosun içersine tuzumuzu ilave edelim ve tekrardan karıştıralım. Haşlamış olduğumuz makarnaları ocaktan alarak suyunu süzelim. 
  4. Daha sonra derin bir kase içersinde aktaralım. 
  5. Hazırladığımız beşamel sosu makarnaların üzerine boşaltarak güzelce karıştıralım. Ufalanmış olan beyaz peynir, karabiber ve tuzlu da ekleyerek tüm malzemelerimizi güzelce yeniden karıştıralım. Büyük boyutlarda dikdörtgen borcamın içerisini sıvı yağ yardımıyla güzelce yağlayalım. 
  6. Ardından karıştırmış olduğumuz beşamel soslu makarnayı borcamımıza aktararak üzerine kaşar peyniri serpiştirelim. 
  7. 200°’de ısıtmış olduğumuz fırında 30 dakika pişirmeye bırakalım. Herkese afiyet olsun...
Yazar
EDİTÖR

buses_