Eğer çok fazla vaktiniz yoksa ve şipşak bir tarif hazırlamanız gerekiyorsa, bu tarif tam size göre. Hamur ve yufka olmadan lezzetli bir hamurişi yapamayacağınızı düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. Hem yufkası hem de 3 dakikada basit malzemelerle lezzetli mi lezzetli bir börek yapmaya hazır olun.
TAVADA BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 su bardağı ölçüsünde süt
- 2 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı ölçüsünde karabiber
- 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
- 1.5 su bardağı ölçüsünde un
- Yarım paket kabartma tuzu
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı üstünde kaşar peyniri
- Küçük küçük şekilde doğranmış yarım kapya biber ya da bir miktar sucuk
TAVADA BÖREK TARİFİ
- İlk etapta bir kabın içersine yumurta, yağ ve sütü alıp karıştırıyoruz.
- Karıştırılan kabın içerisine doğranmış olan kapya biber, maydanoz, sucuk ve beraberinde rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek tekrardan karıştırıyoruz.
- 24 - 25 santimlik bir kalıbın içersinde yağı ısıtarak hamuru içersine döküyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatarak güzelce pişiriyoruz.
- Hamurun yanmasını önlemek için ise muhakkak ateşi azaltın ve ara ara hamurun alt kısmını kontrol edin.
- Hamurunuz tamamen kızarana kadar kızartma işlemine devam edin. Daha sonra ters çevirerek diğer tarafın da pişmesini bekleyin. Çıtır çıtır olan böreğizi dilimleyerek servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...