Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bu tarif öğünlerinizin vazgeçilmezi olacak! Evde mini kıymalı pide tarifi

Kendinize, misafirlerinize ya da sevdiklerinize harika bir öğün tarifi arıyorsanız bu tarif tam olarak size göre! Kıymalı pide tarifi ile dilerseniz sabah kahvaltılarınızı, dilerseniz öğleden sonra çaylarınızı renklendiren bir tarif yapabilirsiniz. Hamurunuzu kendiniz açacağınız, iç harcın lezzeti ile hamurunuzu buluşturacağınız mini kıymalı pide tarifi...

Yayın Tarihi: 13.01.2024 15:07
Güncelleme Tarihi: 13.01.2024 15:07

Bu tarif öğünlerinizin vazgeçilmezi olacak! Evde mini kıymalı pide tarifi

Evinizde kendi kıymalı pidenizi yapmaya hazır olun! Artık dışarıda pide yemeye bu tarifle son vereceksini. Mmini mini pideleriniz sofralarınızı renklendirecek. Hamurunuzu kendiniz açacağınız, iç harcınızı büyük bir özenle yapacağınız kıymalı mini pideler her yiyeni kendine hayran bırakacak. Kendinize, misafirlerinize ya da sevdiklerinize lezzetli bir öğün sunmak istiyorsanız; protein ve vitamin dolu bu pide tarifini muhakkak denemelisiniz. 1 saatte hazırlayacağınız, 15 dakikada pişireceğiniz minik kıymalı pide çocuklarınızın da vazgeçilmez lezzeti olacak. İşte evde mini kıymalı pide tarifi...

MİNİ KIYMALI PİDE TARİFİ MALZEMELERİ

Hamuru için

1 su bardağı ölçüsünde ılık su

  • 1 su bardağı ölçüsünde ılık süt
  • Yarım su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için
  • 350 gram kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde salça
  • Yarım su bardağı ölçüsünde su
  • Yarım çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • Mayısdonoz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde yoğurt
  • Susam
  • Çörek otu

MİNİ KIYMALI PİDE

MİNİ KIYMALI PİDE TARİFİ

  1. İlk etapta hamur malzemeleri derin bir kabın içerisine ekleyerek güzelce karıştırın.
  2. Üzerine un eklemesi yaparak yoğurmaya başlayın.
  3. Kulak memesi kıvamına gelene kadar hamurunuzu yoğurmaya devam edin.
  4. Yaklaşık olarak 45 dakika kadar mayalandırmak için bir köşeye bırakın. 
  5. Hamurunuz mayalanırken sizlerde iç har. malzemelerini bir derin kabının içerisine alıp karıştırın.
  6. Baharatları da kendi damak zevkinize göre ayarlayıp ekleyebilirsiniz.
  7. Mayısalanmış olan hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartarak unlanmış tepsi üzerinde dizin.
  8. Bir tane bezeyi alıp pasta tabağı büyüklüğünde güzelce açın ve içerisine  hazırlamış olduğunuz iç harçtan koyarak kenarlarını kapatın. 
  9. Üzerine yumurta ve yoğurt karışımını çırparak sürün. 
  10. Susam ve çörek otu da serpiştirip pişirme işlemine geçin.
  11. Tüm bezelyemizi bu şekilde hazırlayıp fırına verin. Eğer fırında pişirecekseniz pidelerinizin üzerine yalnızca yumurta sarısı sürmeniz de yeterli olacaktır. 
  12. 200°’de harcınız ve hamurunuz pişene kadar kontrollü şekilde pişirin. 
  13. Fırından çıkardıktan sonra ise üzerlerini nemli biri bez yardımıyla örterek yumuşaması için bekleyin. 
  14. Yumuşadıktan sonra servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...