DOLAR
42,69 -0,22%
EURO
50,15 0,01%
ALTIN
5.877,12 -0,43%
BITCOIN
3.949.224,74 -1,04%

Bu kumpir tarifine kumpirciler de bile denk gelmediniz! Lezzetinden parmaklarınızı yiyip bitireceğiniz kumpir tarifi

MasterChef All Star’ın yeni bölümünde şefler mavi ve kırmızı takım sokak lezzetleri konsepti ile farklı yemekler istedi. Bunlardan birisi de kumpirdi. MasterChef All Star sonrası kumpir en çok araştırılan yemek tariflerinden birisi oldu. İşte evde kısa sürede kumpir yapmanızın püf noktaları...

Yayın Tarihi: 30.11.2023 11:36
Güncelleme Tarihi: 30.11.2023 11:36

Bu kumpir tarifine kumpirciler de bile denk gelmediniz! Lezzetinden parmaklarınızı yiyip bitireceğiniz kumpir tarifi

MasterChef All Star'da yayınlanan yeni bölüm kapsamında yarışmacılar sokak lezzetleri listesi adı altında bir çok yemek hazırladı. Bu yemeklerden birisi de kumpirdi. MasterChef‘in bu bölümünden sonra bir çok kişi kumpir tarifini araştırmaya başladı. İşte sizler için evde dakikalar içersinde hazırlayabileceğiniz lezzetli mi lezzetli kumpir tarifi!

KUMPİR TARİFİ MALZEMELERİ
  • 2 tane yıkanmış kuralamış büyük boy patates
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı 
  • 3/4 su bardağı ölçüsünde rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı ölçüsünde haşlanmış mısır
  • 1/2 su bardağı ölçüsünde çekirdekleri çıkartılmış olan zeytin
  • 4 - 5 adet kornişon turşu
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde mayonez
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde ketçap
  • 1/4 çay kaşığı ölçüsünde tuz 

KUMPİR tarifi

KUMPİR TARİFİ

  1. Kumpir yapabilmeniz için ilk etapta büyük patates temin etmeniz gerekiyor. Temin ettiğiniz büyük patatesleri ilk önce yıkayarak kurulayın. Daha sonra fırın kağıdı ile güzelce sarın ve üzerine alüminyum folyo ile kaplayın. 
  2. Önceden ısıtmış olunca 200 derecelik fırının tabanına patateslerinizi yerleştirin. Ters çevirebilecek olduğunuz bir tepsiye çok az ara kalacak şekilde patateslerin üzerine kapatın. Bu şekilde yaklaşık olarak 90 dakika kadar pişirin. Bu aşamada patateslerinizin içleri yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edin.
  3. Patatesler fırındayken tereyağınızı oda sıcaklığında bekletin. Fırından çıkarmış olduğunuz patatesleri ortadan dikey şekilde keserek tereyağını ve kaşar peyniri içerisine ilave edin. 
  4. Bir çatal yardımı ile peynirleriniz eriyene kadar nazikçe karıştırmaya devam edin. Bu aşamada işte patates içi tereyağı ile yumuşayarak, kaşar peyniri ile kremsi bir kıvam elde edilecektir. 
  5. Daha sonra üzerine haşlanmış mısır, turşu ve zeytin ekleyin.
  6. Tercihinize göre ise sosis ve salam da ekleyebilirsiniz.
  7. Ketçap ve mayonez ekledikten sonra kumpiriniz hazır. Herkese afiyet olsun...
Yazar
EDİTÖR

buses_