Eğer standart kızartmalardan sıkıldıysanız sizlere mükemmel bir tarifle geldik. Misafirlerinizi mest edecek, dışı çıtır çıtır içi ise yumuşacık kıvamıyla sofralarınızın vazgeçmezi olacak bu tarifi kesinlikle denemelisiniz. Evinizde bulunan dilediğiniz sebzeleri de değerlendirmeniz için aracı olacak bu köftenin ana maddesi ise kabak.
MÜCVER TARİFİ MALZEMELERİ
- 2 tane kabak
- 1 tane havuç
- Yarım demet maydonoz
- 1 tane soğan
- Yarım demet taze nane
- 2 diş sarımsak
- Yarım su bardağı ölçüsünde un
- 2 tane yumurta
- Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- Yarım su bardağı ölçüsünde rendelenmiş kaşar peyniri
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Kızartmak için ise yeteri kadar sıvı yağ
MÜCVER TARİFİ YAPILIŞI
- İlk etapta kabaklarınızı ve havuçlarınızı rendenin büyük kısmıyla rendeleyin.
- Rendelenmiş olan sebzelerinizi süzgeçi alarak suyunu süzün.
- Bir kabın içersinde rendelenmiş sebzelerinizi, ince ince doğranmış soğanınızı, ezilmiş sarımsaklarınızı ve yine ince ince kıyılmış olan nane ve maydonoz yapraklarınızı karıştırın.
- Ayrı bir kabının içersinde yumurta, un, rendelenmiş beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri, karabiber, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyerek malzemelerini iyice karıştırın.
- Un karışımınızın içersine sebzelerinizi ekleyerek karışımlarınızı güzelce harmanlayın.
- Bir tavada sıvı yağ kızardıktan sonra mücverlerinizi kaşık yardımıyla şekil vererek arkalı önlü şekilde güzelce kızartın.
- Dilerseniz servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurtta dökebilirsiniz. Herkese afiyet olsun..