Bu keki deneyen pişman denemeyen bin pişman! Kışa özel parmaklarınızı yiyeceğiniz havuçlu ıslak kek tarifi

Bu keki deneyenler pişman denemeyenler bin pişman! Deneyenlerin tadı damağında kalacak havuçlu ıslak kek tarifi, sağlıklı malzemelerle kış aylarının vazgeçilmezi olacak. Tatlı ihtiyacınızı en sağlıklı şekilde karşılanacak olan havuçlu ıslak kek tam olarak size göre! Kışa özel bir tarif sizinle. İşte hem sağlıklı hem lezzetli havuçlu ıslak kek tarifi ve püf noktaları...

Bu keki deneyen pişman denemeyen bin pişman! Kışa özel parmaklarınızı yiyeceğiniz havuçlu ıslak kek tarifi

Evinizde lezzetli ve sağlıklı bir kek yapmak istiyorsanız doğru adrestesiniz! Tam buğday unu, kuru meyveler ve havucun birleştiği enfes lezzetli ve sağlıklı bu kek tarifi ile kış ayları boyunca başka kek tarifi aramanıza gerek kalmayacak. Sadece tek bir öğün yemeği olarak da kullanabileceğiniz bu lezzetli kek için parmaklarınızı yemeye hazır olun. Sevdikleriniz ve aileniz bu tarife bayılacak! İşte havucun, kuru meyvelerin ve tam buğday unun buluştuğu enfes tarif…

HAVUÇLU ISLAK KEK TARİFİ MALZEMELERİ

  • 3 su bardağı ölçüsünde rendelenmiş havuç
  • 4 adet oda sıcaklığın da bekletilmiş yumurta 
  • 3 /4 su bardağı ölçüsünde sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı ölçüsünde hindistan cevizi şekeri
  • 1 su bardağı ölçüsünde tam buğday unu
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet şeker vanilin
  • 1 tepeleme yemek kaşığı ölçüsünde toz tarçın
  • 1 silme tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 su bardağı ölçüsünde ceviz 
  • 1/2 su bardağı ölçüsünde kuru vişne 
  • 1/2 su bardağı ölçüsünde kuru dut 
  • 1/2 su bardağı ölçüsünde kuru turna yemişi
  • 1 büyük limonun rendelenmiş kabuğu 
  • Kek kalıbı için ise; 2 yemek kaşığı ölçüsünde un ve 1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı

havuçlu kek

HAVUÇLU ISLAK KEK TARİFİ YAPILIŞI 

  1. Derin bir kabın içersine ununuzu, kabartma tozununuzu, toz tarçınınızı, şeker vanilinizi ve tuzunuzu karıştırın. 
  2. Ayrı bir kabın içersine yumurtlarımızı, rendelenmiş olan havucumuzu, yağımızı, hindistan cevizi şekerinizi ve pekmezinizi karıştırın. 
  3. Sonra sıvıların kabını karıştırmaya devam ederken, kuruların kabından malzemelerinizi kaşık kaşık yavaşça ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar limon kabuğu ve kuru yemişlerinizi karışıma eklemeye devam. 
  4. Bu haliyle beraber, tezgahınızın üstünde 15 dk boyunca dinlendirmeye bırakın.
  5. Kek kalıbınızın iç kısmını tereyağ yardımı ile güzelce ovun. Yağlı yüzeyinizi un yardımıyla kaplayın. 
  6. Hazırlamış olduğunuz karışımınızı kalıbınınıza dökün. 
  7. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 dereceli fanlı fırınınızın orta kısmına kalıbınızı yerleştirerek 40 dakika boyunca pişirin.
  8. Pişen kekinizi 1 saat boyunca oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.