![Bu 3 gıda'yı yıkamak sağlığınız için zararlı olabilir! Yıkamadan pişirmeniz gereken 3 gıda ve nedenleri](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202312/image_1200x_65819773119d8.jpg)
Pişirmeden Önce Yıkamamanız Gereken 3 Gıda
Yemek yaparken bazı gıdaları yıkamak, sağlığınız için zararlı olabilir. İşte pişirmeden önce yıkamamanız gereken 3 gıda ve nedenleri:
1. Yumurta
Yumurtayı yıkamak, kabuğunun incelmesine ve mikropların içine sızmasına neden olabilir. Özellikle salmonella bakterisi, yumurtanın dışında bulunabilir ve yıkama sırasında açılan küçük deliklerden içeri girebilir. Bu da gıda zehirlenmesi riskini artırır.
2. Tavuk
Tavuğu yıkamak, üzerindeki mikropların suyla birlikte yayılmasına ve mutfaktaki diğer gıda veya eşyalara bulaşmasına sebep olabilir. Bu da hem sizin hem de ailenizin gıda zehirlenmesi yaşamasına yol açabilir. Ayrıca, tavuğun suyuyla temas eden mutfak malzemelerine temas ettikten sonra elinizi yıkmadan kendinize dokunmanız sonucunda, cildinize de zarar verebilir. Bu yüzden tavuğu yıkamak yerine dikkatli bir şekilde tütsüleyebilirsiniz veya yıkamadan pişirebilirsiniz. Böylesi daha sağlıklıdır.
3. Mantar
Mantarın yapısı, suyu emmeye ve tutmaya müsaittir. Bu yüzden mantarı yıkadığınızda, hem lezzetini hem de rengini kaybeder. Ayrıca, mantarın dışındaki mikroplar, suyla birlikte içine girer ve orada kalır. Bu nedenle mantarları yıkamadan, dış yüzeyindeki zarı bir bıçak yardımı ile soyduktan sonra nemli bir bezle silmeniz daha iyi olur.