BŞEÜ’den Emre Can’a Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nda Başarı Ödülü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Emre Can, 77’nci Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nda 'Zaman Eğrisi' ile seramik dalında Başarı Ödülü aldı.

Yayın Tarihi: 15.04.2026 09:58
Güncelleme Tarihi: 15.04.2026 09:58

BŞEÜ’den Emre Can’a Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nda Başarı Ödülü

BŞEÜ’den Emre Can’a Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nda Başarı Ödülü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl düzenlenen 77’nci Devlet Resim ve Heykel Yarışmasında önemli bir başarı elde etti.

Ödül ve eser

Dr. Öğr. Üyesi Emre Can, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü’nden seramik dalında Başarı Ödülüne layık görüldü. Ödüle değer bulunanan eser, ‘Zaman Eğrisi’ adlı çalışmadır. Eser, dijital üretim teknolojileri ile geleneksel seramik tekniklerini bir araya getirerek çağdaş bir yaklaşım sunduğunun altını çiziyor.

1939 yılından bu yana aralıksız düzenlenen ve Türkiye’nin en köklü sanat organizasyonlarından biri sayılan yarışmada, bu yıl toplam 783 eser değerlendirildi; Emre Can’ın çalışmasının seramik kategorisinde jüri tarafından ödüle değer bulunması üniversitenin sanatsal üretimde ulaştığı seviyeyi ortaya koyuyor.

Rektörün değerlendirmesi

Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı ödülle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Üniversitemiz sanat eğitimini yalnızca teknik becerilerle sınırlamayan; disiplinler arası yaklaşımı, çağdaş üretim tekniklerini ve özgün ifade biçimlerini destekleyen güçlü altyapısı ile öğrencilerini ve akademisyenlerini ulusal ve uluslararası platformlarda başarıya taşımaya devam etmektedir. Üniversitemizde yer alan atölyeler, araştırma imkanları, sergi imkanları ve sektörle kurulan güçlü bağlar sayesinde akademisyenlerimize üretimlerini özgürce geliştirebilecekleri ilham verici bir ortam sunulmaktadır."

Bu başarı, üniversitenin sanata verdiği önemi ve disiplinler arası üretim ile çağdaş tekniklerin uygulanmasındaki kapasitesini vurguluyor. Emre Can’ın ödüllü çalışması, hem akademik üretim hem de çağdaş seramik pratiği açısından BŞEÜ’nün ivme kazandığına işaret ediyor.

BŞEÜ’NE  DEVLET RESİM VE HEYKEL YARIŞMASI’NDA BÜYÜK ÖDÜL

BŞEÜ’NE DEVLET RESİM VE HEYKEL YARIŞMASI’NDA BÜYÜK ÖDÜL

BŞEÜ’NE  DEVLET RESİM VE HEYKEL YARIŞMASI’NDA BÜYÜK ÖDÜL

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.