Bist 100
10.676,65 1%
DOLAR
32,25 0,14%
EURO
35 0,27%
ALTIN
2.406,76 0,37%

Brüksel lahanası sevmeyene bile parmaklarını yedirtecek tarif verildi

Sebzelerin arasında belki de en az tercih edilen lezzetlerden birisi Brüksel lahanası oluyor. Vatandaşlar Brüksel lahanası aldıklarında nasıl pişireceklerlerine dair büyük bir tereddüt yaşadıkları için almaktan vazgeçiyor. Ancak bu tarifle Brüksel lahanasını sevmeyenler bile kaşık kaşık yiyecek. İşte parmak yedirten Brüksel lahanası tarifi...

Yayın Tarihi: 12.01.2024 15:56
Güncelleme Tarihi: 12.01.2024 15:56

Brüksel lahanası sevmeyene bile parmaklarını yedirtecek tarif verildi

Kış geldiğinde pazar tezgahlarında ve market raflarında yerini almayan başlayan Brüksel lahanası diğer sebzelere oranla daha az tercih ediliyor. Bunun sebebi Brüksel lahanasının çok sevilerek tüketilen bir sebze olmaması. Genellikle Brüksel lahanası; karnabahar, brokoli ya da diğer yeşillikli sebzeler gibi sıklıkla tüketilmemesinden kaynaklı vatandaşın gözünden düşüyor. Ancak sizlere verecek olduğumuz bu tarifle kesinlikle Brüksel lahanası yerken parmaklarınızı yiyeceksiniz. Brüksel lahanası sevmeyene bile kaşık kaşık yedirtecek tarif sizlerle! İşte evde lezzetli brüksel lahanası yapmanın tarifi...

BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ MALZEMELERİ

  • Yarım kilo brüksel lahanası
  • 1 kase ölçüsünde yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı ölçüsünde pul biber
  • Yeterince tuz

Brüksel lahanası sevmeyene bile parmaklarını yedirtecek tarif verildi

BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ YAPILIŞI 

  1. Lahana bıçak yardımıyla kısaltarak dış yapraklarından 3 - 4 adet çıkartarak çöpe atıyoruz.
  2. Bol suyla yıkamış olduğumuz lahanalarımızı daha sonra süzerek tenceremizin içersine alıyoruz. 
  3. Lahanaları geçecek kadar su ve çok az da tuz ekliyoruz. Bir çay kaşığı ölçüsünde tuz eklemeniz haşlamanız için yeterli olacaktır.
  4. Lahanalar yaklaşık olarak 25 dakika kadar haşlanırken sizlerde bir kase yoğurdun içerisine sarımsağı ezerek ekleyin ve çırpın.
  5. Haşlanmış olan lahanalarınızın pişip pişmediğini çatal yardımıyla kontrol ederek süzgeç yardımıyla servis tabağına alın.
  6. Çok yumuşak olmamasına özen gösterin.
  7. Üzerine dilediğiniz kadar tuz serpiştirerek sarımsaklı yoğurdununuzu ekleyin. En son ise yağ ile pul biberi hafif ocak üzerinde kızdırıp sos olarak üstüne dökün. Çok beğeneceğinize eminiz! Herkese şimdiden afiyet olsun...