DOLAR
42,69 -0,02%
EURO
50,24 -0,1%
ALTIN
5.918,82 -0,19%
BITCOIN
3.746.254,56 -2,2%

Brown Üniversitesinin 510 Milyon Dolarlık Desteği Tehlikede

Brown Üniversitesi, antisemitizmle mücadelede yetersiz kaldığı gerekçesiyle 510 milyon dolarlık devlet desteğini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Yayın Tarihi: 04.04.2025 06:58
Güncelleme Tarihi: 04.04.2025 06:58

Brown Üniversitesinin 510 Milyon Dolarlık Desteği Tehlikede

Brown Üniversitesine Federal Destek Sorunları

ABD'de Donald Trump yönetimi, Brown Üniversitesine ayrılan 510 milyon dolarlık devlet desteğini durdurmayı planlıyor. Yönetimin bu kararı, üniversitenin antisemitizmle mücadelede yetersiz kaldığı iddialarına dayanıyor.

Beyaz Saray'dan ismi açıklanmayan bir yetkiliye dayanan haberlere göre, Brown Üniversitesinin federal sözleşme ve hibe destekleri durdurulabilir. Üniversite yöneticisi Frank Doyle, bu konudaki rahatsız edici söylemlerin farkında olduklarını belirten bir e-posta gönderdi.

Soruşturma Süreci

Brown Üniversitesi, ABD Eğitim Bakanlığı tarafından antisemitik taciz ve ayrımcılıkla ilgili iddialar nedeniyle soruşturulan 50'den fazla okuldan biri olarak biliniyor.

Filistin'e Destek Gösterileri

Üniversitedeki öğrenciler, İsrail'in Gazze'deki eylemlerine ve ABD'nin koşulsuz desteğine karşı geçtiğimiz yıl yapılan gösterilere yoğun katılım göstermişti. Columbia Üniversitesinde başlayan Filistin'e destek gösterileri, diğer 50'den fazla üniversiteye yayıldı ve bu gösterilerde 3 bin 100'den fazla kişi gözaltına alındı.

ABD Başkanı Trump, kampüslerdeki yasadışı gösterilere izin veren okullara devletten aldıkları herhangi bir fonu kesme tehdidinde bulunmuştu. Trump yönetimi, 7 Mart tarihinde de Columbia Üniversitesinin 400 milyon dolarlık fonunu, antisemitizmle mücadelede yetersizlik gösterdiği gerekçesiyle iptal etmişti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı