Brezilya ilk yarıda bulduğu gollerle Haiti'yi farklı geçti

2026 Dünya Kupası C Grubu'nda Brezilya, ilk yarıda bulduğu gollerle Haiti'yi 3-0 mağlup etti; Brezilya puanını 4'e yükseltti, Haiti elendi.

Yayın Tarihi: 20.06.2026 06:47
Güncelleme Tarihi: 20.06.2026 06:51

Brezilya ilk yarıda bulduğu gollerle Haiti'yi farklı geçti

Brezilya ilk yarıda bulduğu gollerle Haiti'yi farklı geçti

2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu 2. hafta maçında Brezilya ile Haiti, Philadelphia Stadyumu'nda karşılaştı. İspanyol hakem Alejandro Hernandez'in yönettiği mücadeleyi Sambacılar ilk yarıda bulduğu gollerle 3-0 kazandı.

maç özeti

23. dakikada Vinicius Junior'un şutunda kaleciden dönen topu tamamlayan Matheus Cunha, Brezilya'yı öne geçirdi. 36. dakikada Vinicius Junior'un ara pasında ceza sahasına koşu yapan Cunha, kendisinin ve ülkesinin ikinci golünü attı. İlk yarı uzatma dakikasında (45+3) savunma arkasına koşu yapan Vinicius Junior bu kez fileleri havalandırdı.

sonuç ve durum

Carlo Ancelotti'nin öğrencileri sahadan 3-0 galip ayrılarak puanını 4'e yükseltti. İki maç sonunda puan alamayan Haiti turnuvaya veda etti. Brezilya, grubun son maçında İskoçya ile; Haiti ise Fas ile karşılaşacak.

2026 FIFA DÜNYA KUPASI C GRUBU'NDA BREZİLYA, İLK YARIDA BULDUĞU GOLLERLE HAİTİ'Yİ 3-0 MAĞLUP...

2026 FIFA DÜNYA KUPASI C GRUBU'NDA BREZİLYA, İLK YARIDA BULDUĞU GOLLERLE HAİTİ'Yİ 3-0 MAĞLUP ETTİ.

2026 FIFA DÜNYA KUPASI C GRUBU'NDA BREZİLYA, İLK YARIDA BULDUĞU GOLLERLE HAİTİ'Yİ 3-0 MAĞLUP...

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.