Bozova'da su kuyusuna ait 20 güneş paneli çalındı
Şanlıurfa'nın Bozova ilçesine bağlı kırsal Budaklı mahallesinde bir su kuyusuna ait 20 güneş enerjisi paneli kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Olayın, bölgede etkili olan yoğun sis ortamının fırsat bilinmesi sonucu gerçekleştiği bildirildi.
Panelleri, olay nedeniyle günler sonra fark eden çiftçi Abdullah Y. durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma tarafından olay yerinde yapılan ilk incelemelerin ardından, panelleri çalan şahıs ya da şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar başlatıldı.
Olayın değerlendirmesi ve alınabilecek önlemler
Bu tür hırsızlıklar kırsal altyapı yatırımlarının kullanımını engelleyebilir ve işletme sahipleri için mali kayıplara yol açabilir. Olayda bildirilen unsurlar ışığında alınabilecek temel önlemler şunlardır:
Günlük kontroller: Sahadaki panellerin ve kuyuların düzenli olarak kontrol edilmesi, kayıpların erken tespiti için önem taşır.
Güvenlik kamerası ve kayıt sistemleri: Görüntü kaydı sağlayan sistemler, olay aydınlatılmasına yardımcı olur ve caydırıcı etki yaratır.
Topluluk koordinasyonu: Mahalle içi iletişim ve ortak denetimler, özellikle hava koşullarının örtülü olduğu zamanlarda ek güvenlik sağlar.
Olayla ilgili soruşturma devam ederken, bölge çiftçileri ve tesis sahipleri benzer olayların önüne geçmek için ekiplerin yönlendirmelerine uymalı ve sahalarını düzenli olarak kontrol etmelidir.
ŞANLIURFA’DA HIRSIZLAR SİSLİ HAVADA GÜNEŞ ENERJİSİ PANELLERİNE DADANDI