Bozdoğan’da çocuklara değer odaklı yaz kursu seminerleri

Bozdoğan İlçe Müftülüğü, yaz Kur’an kurslarındaki öğrencilere çevre ahlakı, mahremiyet, sorumluluk ve teknoloji kullanımı konularında bilinçlendirme seminerleri veriyor.

Yayın Tarihi: 04.08.2026 10:56
Güncelleme Tarihi: 04.08.2026 10:56

Bozdoğan’da çocuklara değer odaklı yaz kursu seminerleri

Eğitimin amacı ve kapsamı:

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen seminerlerle yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerin milli, manevi ve ahlaki gelişimleri destekleniyor. Program, çocukların günlük yaşamda uygulayabilecekleri değerleri içselleştirmelerine odaklanıyor.

İçerik ve verilen konular:

İlçe vaizleri Ramazan Dal ile Şennur Düccar tarafından farklı kurslarda yürütülen oturumlarda, Aile Semineri kapsamında 'Çevre Ahlakı', 'Mahremiyet Bilinci', 'Arkadaşlık Bilinci-Akran Nezaketi' ve 'Ailemde Sorumluluklarım' başlıkları ele alınıyor. Bu başlıklar, çocuklara hem bireysel sorumluluk hem de toplum içindeki davranış normları hakkında somut örnekler sunacak biçimde işleniyor.

Teknoloji ve bağımlılıkla mücadele:

Seminerlerde ayrıca Bağımlılıkla Mücadele çerçevesinde 'Teknoloji Tehlikeye Dönüşmeden' ve 'Sigaradan Uzak Duralım' konularına yer veriliyor. Öğrencilere, teknoloji kullanımında bilinçli davranmanın yolları ve zararlı alışkanlıklardan kaçınmanın önemi anlatılıyor; bu konuların aile ve eğitim ortamında nasıl destekleneceğine dair pratik öneriler paylaşılıyor.

Bozdoğan İlçe Müftülüğü, yaz dönemi boyunca farklı Kur’an kurslarında benzer eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürmeyi planladığını duyurdu; amaç, çocukların edindikleri değerleri günlük yaşama aktarmalarını sağlamaktır.

AYDIN'IN BOZDOĞAN İLÇESİNDE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN YAZ KUR'AN KURSLARINDA EĞİTİM GÖREN...

AYDIN'IN BOZDOĞAN İLÇESİNDE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN YAZ KUR'AN KURSLARINDA EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK MİLLİ, MANEVİ VE AHLAKİ GELİŞİMLERİNİ DESTEKLEMEK AMACIYLA DÜZENLENEN BİLİNÇLENDİRME SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.